Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

4 tipy, ako si vybrať správny trezor do domácnosti

Kvalitný sejf nie je ľahký

Jednoduchá pravda. Ak je váš trezor príliš ľahký, najskôr je vyrobený z nekvalitného kovu a má tenké steny. Jeho pánty tiež nebývajú najpevnejšie. Snáď nie je potrebné vysvetľovať, prečo to nie je dobré. Šetriť pri kúpe trezoru sa naozaj nevyplatí, pretože jeho bezpečnostné hodnotenie stúpa práve s cenou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ali Abdulwahab Al Mutawa (@aawfurniture),

Dávajte si pozor na poškodenie či odcudzenie svojho majetku. Vedeli ste, že vykradnutie domu môže trvať len 10 minút?

Nie je zámok ako zámok

Dnes existujú sejfy s rôznorodými zámkami. Stálicou sú mechanické, no čoraz častejšie sa stretávame s elektronickými systémami na (alfa)numerický kód. Relatívnou novinkou sú zámky na odtlačok prsta. Každý typ má svoje výhody a nevýhody. Je však pravdou, že kvalitný zámok môže byť ako mechanický, tak elektronický/odtlačkový. Podstatou je jeho bezpečnostné hodnotenie. Čím vyššie, tým náročnejšie je ho prelomiť.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Мир Сейфов (@mir_seifov),

Trezor musí byť ohňovzdorný

Bol by to slabý sejf, ak by odolal zlodejom, no peniaze v ňom by zničil plameň. Pri kúpe teda prihliadajte aj na tento faktor. Odolnosť voči ohňu sa zvykne uvádzať v časových jednotkách. Tie hovoria o tom, ako dlho trvá plameňu, kým zničí obsah trezoru. Kvalitný sejf vydrží útok vysokých teplôt minimálne hodinu.

Nekupujte si prenosný sejf

Dobrý trezor nie je mobilný. Nemá sa prenášať, aj keby na to existoval vskutku praktický dôvod. Kvalitný sejf má byť vstavaný, ideálne v stene, takým spôsobom, aby ním nebolo možné pohnúť ani veľkou silou. Ak sa kýve, prípadne sa ním dá voľne manipulovať, je iba otázkou času, kým sa niekto neželaný dostane k jeho obsahu.

bezpečnostná kamera ukotvená na stene
Photo by Victor on Unsplash

Ako si strážite svoje cennosti vy? Uvažovali ste niekedy o zakúpení sejfu? Ak poznáte aj iné finty a možnosti, ako si uchrániť svoje drahocennosti, budeme radi, keď sa o nápady a možné tipy podelíte s nami.

Posibr

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 0x
    Petra
    24/05/2021
    15:08

    Tiež sme si mysleli, že trezor musí byť zabudovaný do steny, pretože v opačnom prípade môžu zlodeji ukradnúť aj samotný trezor. Samozrejme bol to omyl, keďže kvalitný trezor sám o sebe váži aj 50kg, takže nikto by ho neukradol. Dozvedeli sme sa to až keď sme kupovali trezor z firmy http://www.Lock.sk, ktorá nám so všetkým pomohla a poradila nám.

      Miroslava Luptakova
      30/05/2021
      10:45

      Ďakujeme za váš komentár. V článku hovoríme o aj o tom, že trezor, ktorý nie je zabudovaný v stene je možné odcudziť s použitím hrubej sily. Nevylučujeme, že sa s 50 kilogramov vážiacim trezorom manipuluje ľahko, no ak je zabudovaný v stene, máte istotu, že ostane na svojom mieste. Každý má však možnosť rozhodnúť sa podľa vlastných preferencií. 🙂

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie