Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Ako elegantne vyriešiť problém s úložným priestorom?

Je to miestnosť naviac

Na šatník, známy z amerických filmov, je nutné vyčleniť osobitnú miestnosť. To môže spôsobiť isté obmedzenia v závislosti na zvyšné miestnosti. Tam, kde je priestor limitovaný, je možné postaviť šatníkovú skriňu, vstavanú skriňu tzv. roll door, rohovú mini šatňu alebo klasickú skriňu. Takéto riešenie je v menších bytových jednotkách elegantné a funkčné. Poskytuje odkladací priestor uľahčujúci prehľad a poriadok vo veciach.

Šatník predstavuje miesto, kde si prehľadne uskladníte nielen svoje oblečenie, kabáty a kabelky. V samostatnej miestnosti vyčlenenej šatníku, sa nájde miesto napríklad na kufre, sezónne oblečenie, ale aj pre to, čo užívate sporadicky. Skôr, ako sa pustíte do rekonštrukcie, rozanalyzujte svoj súčasný šatník a roztrieďte oblečenie podľa kategórií a sezón.

pekne roztriedené oblečenie a bielizeň v bielom šatníku
Obrázok od Виктория Бородинова z Pixabay
Všetko na jednom mieste

Pri všetkých spomínaných druhoch odkladacieho priestoru je dôležité si upresniť, čo nevyhnutne potrebujete odložiť. Šatník už dávno nie je o ukladaní oblečenia „do komínov“. Ak vlastníte viac kostýmov alebo oblekov, ktoré žehlíte na puky, je dobré siahnuť po praktických závesných prvkoch. Vešiaky na šaty, zásuvky, organizéry, koše a úložné boxy, zlepšujú funkčnosť šatníka. Nosíte často opasky, kravaty alebo máte peknú zbierku hodiniek, ktoré pravidelne striedate? Myslite pri plánovaní šatníka aj na tieto doplnky.

Priechodný šatník – vlastný vstup do Narnie

Priechodný šatník je spôsob, ako oddeliť oddychovú časť svojej spálne od úložného priestoru. Priechodný šatník sa od klasického šatníka líši tým, že naň nepotrebujete vyčleniť osobitnú miestnosť. Vhodne zvolenými posuvnými dverami sa dostanete do priechodnej šatníkovej skrine. Hoci má priechodný šatník menšie priestory, plnohodnotne poslúži ako sofistikované uskladnenie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Transforma Personal Organizer (@transforma_po),

Otvorené regály alebo skrinky s dvierkami

Moderným riešením v takomto type šatníka sú otvorené regály. Sú prehľadné a pôsobia aj útulnejším dojmom. Dvierka na skriniach sú zase praktické v tom, že zvládnu väčší neporiadok a chránia oblečenie pred prachom. Tieto dva spôsoby môžete prakticky nakombinovať a do otvoreného priestoru vložiť predmety dennej potreby.

Koľko stojí šatník?

Použitý materiál, polohovateľné a závesné systémy či podsvietenie, sú prvky, s ktorými priamoúmerne rastie aj výsledná cena za šatník či šatníkovú skriňu. Cenu zvyšuje aj atypický tvar úložného nábytku, napríklad v podkroví.

V šatníku nesmie chýbať zrkadlo a miesto na sedenie. Väčšie zrkadlo priestor opticky zväčší a presvetlí. Miestnosť, ktorá slúži na uskladnenie všetkých sezónnych vecí, športového vybavenia a obuvi, by mala mať pekne polstrovanú lavicu, kreslo alebo taburet k ešte pohodlnejšiemu prezliekaniu. Dámy, ktoré sa radi líčia, by mali do šatníka umiestniť kozmetický stolík pre svoje šminky a líčidlá.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ??????????? & ?????? ? (@arq_designer),

Rohové mini šatne predstavujú priestor uľahčujúci život v domácnosti. Mini šatňa sa dá využívať vertikálne aj horizontálne, od podlahy až po strop. Ak sa pre ňu rozhodnete, nezabudnite na funkčné zónovanie pre dlhé a krátke oblečenie.

Skôr, ako sa pustíte do navrhovania úložného priestoru, majte jasne stanovené svoje požiadavky. Myslite na to, žeby mal byť návrh čo najpresnejší a ladený k celkovému štýlu interiéru.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie