Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Color school: odtiene žltej v našom interiéri

Pokračujeme v našom jesennom sprievodcovi farieb. O symbolike farieb a kombináciách vhodných do interiéru sme písali aj v článku Color school – 5 farieb jesene, ktoré nepatria len do šatníka.

SLNEČNICOVÁ

Spontánnosť a aktivita. Táto farba jednoznačne podporuje obe vlastnosti a pôsobí blahodarne pre nervový systém. Slnečnicová je obľúbený odtieň, pretože pomáha odstraňovať únavu, čo je počas blížiacich sa chladnejších dní dobrá správa. Pozitívna slnečnicová farba podporuje psychickú rovnováhu a výborne sa kombinuje s odtieňmi hnedej a zelenej. Hodí sa predovšetkým do obývacej izby, detskej izby a chodby.

V každej miestnosti však treba myslieť na pravidlo kombinovania troch farieb (60-30-10). Hlavná farba (60%) má byť najviac zastúpená, nasleduje doplňujúca farba (30%) a pre svoje doplnky a dekorácie je vhodné zvoliť akcentujúcu farbu (10%).

Kvety inšpirujú. Pozrite, ako jednoducho sa dá vybrať ich odtieň!

krásna žltá slnečnica na lúke inšpirácia pre interiérový dizajn
Photo by Susanne Jutzeler on Pexels
HORČICOVÁ

Výrazná farba, ktorá sprevádza jesennú módu už dlhé roky. Je trendy nielen v šatníku, ale aj v interiéri. Horčicová farba je teplá a prírodná farba. Veľmi pozitívne a prirodzene pôsobí na náš organizmus. Rovnako, ako vie byť dominantou, vie len krásne doladiť detaily v interiéri. Je na vás, ako sa rozhodnete. Ktorá z variant bude kraľovať vo vašom interiéri?

Vhodne sa kombinuje so svetlým drevom. Keďže je horčicová výrazná farba, netreba to s ňou preháňať. Ak si chcete zaobstarať gauč v tomto odtieni, siahnite už len po dekoráciách ako sú vázičky, či dečky. Ak by ste zvolili ešte behúň alebo závesy v tomto odtieni, pôsobilo by to už ako gýč, ktorý pozitívne iste nepôsobí.

ručne pletené interiérové doplnky v horčicovej farbe
Photo by Caroline Feelgood on Pexels
TEKVICOVÁ

Tak bez tejto farby by sme si jeseň ani nevedeli predstaviť. Nie je ideálna len pre odvážlivcov, ktorí chcú experimentovať s novým účesom. Pumpkin color nie je hnedá. Pripomína skôr niečo medzi gaštanovou, oranžovou a svetlo žltou. Tekvice patria do jesenného aranžovania či už v interiéri alebo exteriéri. Takéto prírodné dekorácie krásne vyniknú napríklad pri vchodových dverách, alebo len položené na poličke vedľa handmade herbáru v skle.

jesenná výzdoba naaranžované tekvice spolu s kyticou obilia
Photo by Анжелика Аракелян on Pexels
MEDOVOŽLTÁ

Farba má výrazný odtieň. Výborne sa kombinuje s „korenistými“ odtieňmi hnedej a interiér vďaka tejto farbe získava charizmatický štýl. V kombinácii s bielymi kreslami a masívnym stolom sa bude perfektne hodiť napríklad od kancelárií alebo obývacích miestností. Ak ste milovníkom kára, tento odtieň je pre vás ideálny. Milujete exkluzívne látky ako zamat či satén? Medová ani v tomto prípade nesklame.

KARI

Exotika a túžba po nikdy nekončiacom lete? S týmto odtieňom žltej bude doma stále veselo. Ani počas sychravých dní ju v interiéri neprehliadnete. Viac ako na stenu, sa hodí na dekorovanie interiéru. Doplnky v kari odtieni budú vyzerať fantasticky pri zelených kvetinách, prútených košoch, či behúňoch na podlahe. Krásne ladí s krémovou farbou a tmavým nábytkom. Ak túžite, aby bol váš interiér zariadený v prírodnom štýle, skombinujte farbu kari s prírodnými materiálmi ako sú ľan, ratan a prútie.

dekorácie ako rámik a podložka pod knihu v trendy kari odtieni
Photo by Tatiana Syrikova on Pexels

Priesvitné vázy so sušenými rastlinami a kvetinami len podčiarknu dobrý vkus a originalitu! Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a vyskúšajte vniesť trošku jesennej atmosféry aj do svojho interiéru. Nech už sa rozhodnete maľovať, renovovať alebo si chcete spraviť radosť malou dekoráciou v jesenných farbách.

Zerlin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie