Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

4 tipy do kuchyne. Pozrite, ako efektívne vyčistiť plastové dózy

Možností je veľa

Plastové dózičky možno vyčistiť viacerými spôsobmi. Najčastejšie gazdinky používajú bežný prostriedok na umývanie riadu alebo ich jednoducho šupnú do umývačky riadu. Čo však robiť, keď zafarbenie plastu sa stále zhoršuje alebo nádoba pohltila veľa pachu z jedla? Z obľúbených domácich pomocníkov vyberáme nasledovné.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Free Item giveaways (@freeitemsandrefund)

  1. sóda bikarbóna

Sódou bikarbónou sa dá vyčistiť takmer všetko (niekto ju používa aj na umývanie zubov). Tak, ako ňou vyčistíte umývačku riadu, môžete ju použiť aj v tomto prípade. Stačí ponoriť plastovú nádobu na niekoľko hodín do elixíru v pomere 8 čajových lyžičiek sódy bikarbóny a liter teplej vody a zázrak tu bude na počkanie. Ak nečistota nezíde úplne, použite zubnú kefku na dočistenie 🙂

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa HOUSE OF SAGE (@houseofsage.ph)

Prečo nepoužívať jednorazový riad, misky a dózy? Dôvodov je viac a tento je najdôležitejší!

  1. ocot

Tak ako sóda bikarbóna, je aj ocot výborným pomocníkom v domácnosti. Podobne ako v predchádzajúcom prípade, zmiešajte liter teplej vody a liter octu a namočte do tohto roztoku dózičku. Po približne hodine budete vidieť efekt. Stačí už len opláchnuť teplou vodou a môžete sa tešiť z čistej nádoby, ktorá bude vyzerať ako nová.

  1. citrón

Citrón má podobné zloženie ako ocot a tak po ňom tiež mnohí siahajú, ak chcú niečo vyčistiť. V tomto prípade stačí citrónovou dužinou povytierať plastovú dózičku, ktorá je zanesená nečistotami. Po pôsobení ju poriadne umyte prípravkom na riad a z výsledku budete milo prekvapený. Ak nečistota nie a nie zísť, dajte do nádoby pár koliesok z citrónu a nechajte ich tam pôsobiť aj pár hodín. Takto sa zbavíte zápachu aj nečistôt.

Ak obľubujete citróny a používate ich nielen na čistenie v domácnosti, prečítajte si, ako si ich vypestovať doma v kvetináči.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa H A Z L O E A SS Y (@hazloeassy)

  1. paradajková šťava

Možno si poviete, že paradajková šťava vie jedine zafarbiť plastovú nádobu, ale opak je pravdou. Práve táto červená tekutina, či už v podobe šťavy alebo džúsu, dokáže váš problém so špinavými dózami vyriešiť. Nalejte trochu šťavy do nádoby a pomocou zubnej alebo inej malej kefky ju poriadne vydrhnite. Hneď na to ju umyte prostriedkom na riad a nechajte vyschnúť. Výsledok vás dostane! Ak by ste však šťavu nechali v nádobe dlhšie, mohla by sa vám zafarbiť do červena. A to už predsa nechceme.

Priniesli sme vám pár tipov, ako si poradiť so zájdenými a páchnucimi plastovými dózami. Ak máte svoje vychytávky, určite sa s nimi podeľte s ostatnými v komentároch.

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie