Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Doprajte si čas pre seba. Inteligentná kuchyňa uvarí za vás

Ako to funguje?

Základom je implementácia umelej (v tomto prípade ju nazývame vstavaná) inteligencie a hlasového ovládania. Vstavaná inteligencia monitoruje a analyzuje vaše osobné návyky a navrhuje optimalizáciu danej činnosti. Vďaka vstavanej inteligencii môžeme dosiahnuť úsporu energie alebo dozvedieť sa nové recepty. A nie hocijaké! Inteligentná chladnička vám napríklad ponúkne recept z potravín, ktorých doba exspirácie sa nezadržateľne blíži, čím výrazne znižuje množstvo vyprodukovaného odpadu. A to je už celkom zaujímavé, však?

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Samsung Philippines (@samsungph)

Kamera v rúre? Žiadny problém.

Na varenie vám už dnes stačí len mobilný telefón a aplikácia v ňom. Výrobcovia elektrospotrebičov prichádzajú na trh s inteligentnou rúrou so zabudovanou kamerou, ktorá identifikuje, aké jedlo ste do nej práve vložili. Na displeji iba potvrdíte, či sa jedná o kura, zemiaky, zeleninu, chlieb či iné jedlo z viac ako 20 nastavených pokrmov. Následne rúra sama spustí príslušný program. Podobne si môžete pripraviť pravú taliansku pizzu alebo šťavnatý steak a pri tom byť napríklad na prechádzke alebo na stretnutí v banke. Úžasné!

Pani vyberá z rúry koláč
Photo by Finn-b on Pixabay

Inteligentná kuchyňa je bezpochyby budúcnosť našich domácností. Máte už skúsenosť s nejakým inteligentným spotrebičom?

Barbara

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 5x
  • 2x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie