Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Wellness pre drevený nábytok: Doprajte mu vosk a oleje

Potešte svoje zmysly 

Ak sa rozhodnete ošetriť váš nábytok olejmi a voskami, neprídete o prirodzenú vôňu dreva vo vašom interiéri. Siahnite preto po tých variantoch, ktoré mu dovoľujú dýchať a priestor bude prevoňaný prírodou. Navyše jeho povrch ostane stále príjemný na dotyk.

Do hĺbky

Tieto prípravky vyberte aj vtedy, ak sa nechcete vzdať prirodzeného vzhľadu dreva. Ich ďalšou výhodou je, že preniknú hlboko do štruktúr a nevytvárajú nepríjemný film na povrchu vášho nábytku. Nemusíte sa báť odlupovania. Dokonca aj oprava mechanického poškodenia bude pre vás hračkou.

Vedeli ste, že? Takto ošetrené drevo je chránené proti plesniam, hmyzu či UV žiareniu. Ani vlhkosť nie je problémom. Niektoré prírodné vosky sú vhodné aj na nábytok vo vašej kúpeľni.

Ako na to?

Pred tým, ako sa pustíte do olejovania a voskovania, buďte pripravení. Drevo zbavte nečistôt a prípadnej mastnoty. Ak je suché a hladké, môžete začať. Ideálnym spôsobom, ako rozotrieť olej či tekutý vosk po povrchu, je obyčajná handrička. Vylejte dostatočné množstvo prípravku a rozotrite ho. Nezabúdajte na to, že sa rýchlo vsakuje a preto nájdite tú správnu mieru pre dokonalý výsledok. Následne doprajte drevu čas na to, aby všetko dôkladne nasalo. 

Dobré rady: Vždy dajte na pokyny od výrobcu, ktoré si pred použitím pozorne prečítajte. Po polroku drevo skontrolujte a v prípade potreby celý proces opakujte. Odmenou vám bude stále krásny vzhľad vášho nábytku. 

Zaujal vás tento prírodný wellness pre drevený nábytok? Nás zaujíma, ktorý kúsok zariadenia u vás doma by ho potreboval? Napíšte nám v komentároch. 

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie