Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Obrazy a steny zo stabilizovaného machu: Ako sa o ne starať?

Začnime tým, kam túto prírodnú dekoráciu umiestniť. Takto upraveným machom svedčí interiér so stálou teplotou. Pri výbere toho správneho miesta myslite na to, aby neboli príliš blízko krbu alebo iných vykurovacích telies či klimatizácie

Vyhnite sa aj priamemu slnečnému žiareniu, ktoré by mohlo zapríčiniť vyblednutie machového obrazu. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MossRoma (@mossroma)

Tip od nás: Chcete, aby váš machový obraz v interiéri bolo vidieť? Namiesto priameho slnka, vyskúšajte umelé osvetlenie.

Mohlo by sa vám zdať, že machu pristane kontakt s vodou. Pri stabilizovanom machu však nie je dobré umiestňovať ho v blízkosti umývadla, sprchy alebo iných miest, kde by sa naň mohla dostať voda. Machové obrazy a steny určite nezalievajte a neroste. Myslieť musíte len na dostatočnú vlhkosť vzduchu. Tá by mala byť minimálne 40 až 50 percent. V interiéroch so suchým vzduchom môže takýto mach stratiť svoju hebkosť. Pozor však aj na príliš vlhké prostredie. Vlhkosť vzduchu by nemala prekročiť 80 percent. 

Poviete si a ako sa oň teda starať? Odpoveď je jednoduchá. Bohato postačí, keď ho zbavíte prachu, napríklad prachovkou. 

Chceli by ste si užívať krásu machovej steny či obrazu aj u vás doma? V ďalšom článku sa dozviete, ako si ho vyrobíte aj sami. 

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie