Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Výhody a nevýhody vstavanej chladničky

Výhody vstavanej chladničky
  • Začnime pozitívami a výhodami, ktoré vám výber vstavanej chladničky prináša. Prvý bod asi nikoho neprekvapí. Jednou z najväčších výhod integrovaných chladničiek je estetická stránka. Prečo? Samostatne stojace chladničky sú stále vyrábané v obmedzenom množstve farieb a prevedení. Farebné a dizajnové kúsky zase môžu byť finančne nedostupnejšie. Ak sa teda rozhodnete „schovať“ ju a spraviť z nej súčasť kuchynskej linky, nemusíte jej vzhľad riešiť. Interiér vašej kuchyne tak bude pôsobiť ucelenejšie a elegantne. Vstavaná chladnička je rovnako skvelým riešením aj pre fanúšikov minimalistického štýlu a jednoduchosti. Integrovanou chladničkou priestor oslobodia od zbytočného prvku.
  • Ďalšou z výhod je i zníženie hluku. Chladnička nie je najhlučnejším spotrebičom v kuchyni, no môže ju byť počuť. Tým, že je umiestnená v skrinke, je možné tento hluk eliminovať. Steny skrinky okrem iného môžu slúžiť aj ako bariéra proti neželaným zvukom.
  • Pri stenách skrinky ešte zostaneme. Tým, že chladničku obklopujú, hovoríme aj o izolačnej bariére.
Nevýhody vstavanej chladničky  
  • Integrované chladničky sú menšie. To môže byť výhodou i nevýhodou. Ak pri skladovaní jedla nie ste nároční na priestor, nie je takáto chladnička problémom. Veľkosť môže byť však nevýhodou pre domácnosti s väčším počtom členov. Ak máte väčšiu rodinu, mali by ste jej kúpu zvážiť.
  • Ďalším faktom, ktorý hovorí v neprospech tohto typu chladničiek, je ich cena. Náklady spojené s jej kúpou a samotným zabudovaním do kuchynskej linky sú v porovnaní so samostatne stojacimi modelmi vyššie.
  • Výber vstavanej chladničky by ste mali zvážiť aj vtedy, ak ste nerozhodní a radi zariadenie v interiéri presúvate. S týmto typom chladničky totiž len tak ľahko nepohnete.

Tip od nás: Ak chcete vstavanú chladničku v kuchyni a nie ste si istí, kam ju dať, obráťte sa na odborníka. Ten má množstvo skúseností a poradí vám najlepšie. Svoje rozhodnutie potom nemusíte ľutovať.

Aký typ chladničky máte doma vy? Ste fanúšikom vstavanej alebo samostatne stojacej chladničky? Napíšte nám do komentárov pod článok.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie