Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Základná výbava domáceho kutila – časť 1.

Skrutkovač

Ak začínate od nuly, mali by ste siahnuť po základných kúskoch, ktoré vám pomôžu pri celej rade činností okolo domu či bytu. V žiadnej domácnosti by nemal chýbať skrutkovač. Hodiť sa vám môže pri väčších projektoch, ale aj pri výmene bateriek v diaľkovom ovládači či hračkách vašich detí. Odporúčame mať poruke hneď niekoľko veľkostí. Alternatívou však môže byť aj skrutkovač s vymeniteľnými hrotmi v rôznych veľkostiach. Stačiť vám bude len jedna rukoväť a niekoľko nástavcov. Tento variant však nemusí byť to pravé pre kutilov, ktorí potrebujú pracovať s viacerými veľkosťami naraz. V takom prípade by vás výmena hrotov zbytočne oberala o čas.

Skrutkovače
Zdroj foto: Natalia Kopylcova on Shutterstock
Kladivo

Druhou vecou, ktorá by vo vašej výbave nemala chýbať, je kladivo. Pri výbere si dajte pozor predovšetkým na bezpečnosť a siahnite po kladivách s gumenou rukoväťou, ktoré vám dobre sadnú do ruky. Na klasické práce vám bude stačiť zámočnícke kladivo strednej veľkosti. Pri skladaní nábytku alebo kladení kachličiek sa vám zíde gumené kladivo.

Kladivo
Zdroj foto: Lyudmila Zavyalova on Shutterstock
Meter a vodováha

Či už budete merať dĺžku nábytku, alebo rozmery vašich vlastných výrobkov, je dobré mať po ruke meter. Bez neho by ste sa pri prácach v domácnosti nezaobišli. Je len na vás, po akom type siahnete, no regál s metrami by ste nemali obísť. Pre ešte presnejšie meranie doplňte meter aj vodováhou.

Vodováha
Zdroj foto: piosi on Shutterstock
Box na všetko náradie

Aby sa vám náradie nepovaľovalo len tak v poličkách a skrinkách, myslite aj na úložný priestor. Aby ste mali vo veciach poriadok a mali o veciach prehľad, investuje aj do boxu na náradie. Všetko budete mať po ruke a nič nestratíte.

Box na náradie
Zdroj foto: Seregam on Shutterstock
Ochranné pomôcky

Pri každej práci je dôležité myslieť aj na bezpečnosť a ochranu. Preto by vo vašej výbave nemali chýbať aj rukavice. Okrem toho sa vám zídu aj ochranné okuliare, pracovný odev a kvalitná obuv.

Pracovné rukavice
Zdroj foto: Alix Kreil on Shutterstock

Ak už máte doma prvé základné náradie, určite nám dajte vedieť, ktoré využívate pri prácach najčastejšie. O ďalších šikovných pomocníkoch vám povieme v pokračovaní nášho článku. Aby vám neunikol, nezabudnite nás sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie