Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

The Ordinary: Minimalistický dizajn, maximálny účinok

Máloktorá kozmetika sa aktuálne teší takej popularite ako malé priehľadné fľaštičky so štítkom The Ordinary. A nie je divu. Produkty tejto populárnej značky sú čisto vegánske a netestované na zvieratách. Navyše majú blahodarné účinky na pleť, len s nimi musíte vedieť dobre zaobchádzať. Prečo by ste mali The Ordinary vyskúšať aj vy?

Príbeh značky The Ordinary

Za zrodom značky The Ordinary stojí kanadská spoločnosť DECIEM, ktorá bola založená v roku 2013. Jej zakladateľom je Brandon Truaxe, ktorý sa preslávil nielen pôsobivou kariérou vo svete kozmetiky, ale predovšetkým vďaka prístupu, ktorý razil po celý svoj život. Snažil sa totiž propagovať transparentný prístup ohľadom zloženia kozmetických produktov. A práve táto myšlienka dominuje celej značke The Ordinary. Ak sa pozriete na fľaštičku kozmetických produktov, všimnete si, že etiketa poskytuje názov výrobku a tiež popis jeho zloženia. Vďaka tomu hneď na prvý pohľad zistíte, čo na vás vo fľaštičke čaká. Od make-upu po krémy na tvár.

The Ordinary nie je tak úplne pre každého

The Ordinary kozmetika je síce na prvý pohľad lákavá a rovnako tak aj jej obstarávacia cena, ale nemusí prospievať každému typu pleti. Preto je dôležité sa zamerať predovšetkým na účel, na aký si chcete daný produkt zakúpiť. Tiež si dopredu zistite, ktoré produkty od The Ordinary môžete kombinovať a ktoré idú svojimi účinkami skôr proti sebe. Navyše, niektoré výrobky sa predávajú v rôznej koncentrácii.

The ordinary
Zdroj foto: Photo by Miska Sage on Unsplash

Napríklad Retinol 0,5% in Squalane je čistá forma vitamínu A, ktorý má blahodarný účinok na pleť. Podporuje tvorbu kolagénu a vďaka tomu pomáha predchádzať známkam starnutia pleti. Ako už názov značí, obsahuje 0,5% retinol, a preto sa hodí skôr pre mladistvú pleť. Na trhu sa ale môžete stretnúť aj s 1%, 2% alebo aj 5% koncentráciou, ktorú ocenia skôr ženy so zrelšou pleťou.

Legendárny Niacinamide 10% + Zinc 1% od The Ordinary

Ak je niektorý produkt od The Ordinary skutočne notoricky známy, potom je to sérum Niacinamide 10% + Zinc 1%. Niacínamid je vlastne vitamín B3 a v tejto koncentrácii pomáha znižovať výskyt pigmentových škvŕn a rozšírených pórov. Zinok má naproti tomu tendenciu znižovať produkciu kožného mazu. Spoločne potom tvoria jedinečné sérum, ktoré sa hodí pre zmiešanú a problematickú pleť. V ideálnom prípade by ste ho mali nanášať 2× denne, ráno a večer. Vytúženého efektu totiž najlepšie dosiahnete pravidelným používaním.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 3x
  • 2x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie