Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Odprezentujte vaše podnikanie vo veľkom vďaka 3D prehliadke

Odlíšiť sa od konkurencie a priblížiť sa k vašim zákazníkom môže byť jednoduchšie, ako by ste mysleli. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, technológia 3D virtuálnej prehliadky prináša celý rad využití. Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ako funguje technológia skenovania priestorov Matterport, kde všade sa využíva a ako dokáže pomôcť aj vášmu podnikaniu.

Technológia Matterpot

Začnime pri tom, ako technológia Matterport funguje. O všetko stará špeciálna kamera Matterport Pro2 a laserový 3D skener Leica BLK360. Dokopy zachytávajú priestor a objekty v ňom jedinečným spôsobom tak, aby zodpovedali realite a zobrazili interiér čo možno najvernejšie.

Klasickou obhliadkou takto naskenovanej nehnuteľnosti však jej výhody nekončia. Návštevníkom otvorí nové možnosti, akými sa na priestor pozrieť. Skvelým príkladom je náhľad z vtáčej perspektívy a množstva iných uhlov pohľadu. Jednotlivé objekty je možné oddialiť alebo priblížiť do úplného detailu. Vďaka technológii Matterport je možné vychutnať si prehliadku budov takým spôsobom, akým by to v realite bolo možné len ťažko.  

Čo ešte v praxi táto technológia ponúka? Po konkrétnom naskenovanom priestore je možné sa virtuálne poprechádzať kedykoľvek a kdekoľvek. Návštevníci majú možnosť  pohybovať sa jednotlivými časťami interiéru a veľmi jednoducho zistiť presné vzdialenosti medzi objektami v priestore. Spojením všetkých týchto funkcií naskytá sa unikátna možnosť vytvoriť si o nehnuteľnosti a jej interiéri reálny, presný a komplexný obraz bez nutnosti osobnej návštevy.

Vedeli ste, že? Výhodou technológie Matterport je, že umožňuje komukoľvek využívať všetky jej výhody bez potreby inštalovania akéhokoľvek softvéru alebo aplikácie.

Čo všetko sa dá získať zo skenovania priestorov

Mysleli ste, že s využitím 3D skenovania priestoru získate len komplexnú virtuálnu prehliadku? Táto technológia toho ponúka omnoho viac. Výsledkom nasnímania akéhokoľvek priestoru môže byť aj vysvetlivky, schematický pôdorys, model nehnuteľnosti v 3D rozlíšení, fotografie, aj spomínané  360° fotografie.

Výhody technológie Matterport

  • Rýchlosť
  • 4K kvalita (4K Full Glass až do 8092 x 4552 pixelov)
  • Presnosť merania
  • Komplexné zobrazenie priestoru (od detailov až po pohľad z vtáčej perspektívy)
  • Dostupnosť

3D skenovanie verzus 360° fotografie

Pri slovnom spojení virtuálna prehliadka sa možno mnohým vybaví prehliadka prostredníctvom 360° 2D fotografií či rôznych videí. Aký je však rozdiel medzi 360° fotografiami a 3D skenovaním s pomocou technológie Matterport?

Pri 3D prehliadke je možné vidieť výsledok už do 24 hodín od vytvorenia skenov objektu. V porovnaní s virtuálnom prehliadkou v 2D ide teda o výrazne rýchlejší proces tvorby i následnej postprodukcie. Finálny výsledok však nie je možné spätne meniť. Na rozdiel o súboru fotografií ponúka 3D skenovanie možnosť jednoduchej a ľubovoľnej orientácie po priestore s možnosťou priblíženia či oddialenia jednotlivých objektov. Plusom je i náhľad z rôznych uhlov či meranie ich rozmerov. Vo všeobecnosti je možné povedať, že technológia Matterport prináša v porovnaní s 360° fotografiami omnoho komplexnejšiu prezentáciu interiéru. Čítajte ďalej a dozviete sa ako využiť všetky funkcie 3D prehliadky v praxi.

Matterport
Zdroj foto: 3dprehliadky.beevam.sk

3D prehliadka v porovnaní s 360° fotografiami

  • Rýchlejšia a jednoduchšia na spracovanie
  • Nedá sa do nej spätne zasahovať (pri 2D prehliadke je to možné)
  • Ponúka možnosť náhľadu z rôznych uhlov a perspektív
  • Orientácia v takto nasnímanom priestore je ľahšia
  • Meranie vzdialeností a rozmerov je presnejšia
  • Zo skenu je možné vytvoriť viac rozličných materiálov

Ako využiť 3D virtuálnu prehliadku v praxi

Nový rozmer prezentácie realít

S množstvom výhod prichádza aj široké spektrum využitia 3D technológií. Jednou z oblastí uplatnenia technológie Matterport je trh s nehnuteľnosťami. 3D virtuálna prehliadka urýchľuje, zjednodušuje a spríjemňuje proces predaja i kúpy nehnuteľnosti.

Nech už sa nachádzate na mieste realitnej kancelárie či klienta, určite oceníte výhody, ktoré so sebou takýto typ prehliadky prináša. Z procesu kúpy a predaja nehnuteľnosti vám totižto odpadá potreba osobnej obhliadky, s ktorou sa spája komunikácia ohľadom termínov, či cestovanie priamo na miesto. To je výhodou i vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu.

Matterport
Zdroj foto: 3dprehliadky.beevam.sk

Virtuálna prehliadka umožňuje komplexnú prezentáciu interiérov pre všetkých bez časového obmedzenia. Ako klient máte čas vidieť všetky nehnuteľnosti, ktoré vás zaujali z pohodlia domova. Behom hodiny tak stihnete takto „navštíviť“ aj niekoľko bytov či domov. Navyše budete mať čas všimnúť si aj veci, ktoré by vám pri bežnej prehliadke unikli. V pokoji si prezriete všetky rozmery a detaily z rôznych uhlov. Jednoducho môžete zistiť, akú dĺžku má konkrétna stena, premerať si šírku okien či jednotlivých objektov v interiéri. Ak zistíte, že daná nehnuteľnosť nevyhovuje vašim požiadavkám, jednoducho viete kliknúť na inú. V interiéri, ktorý vás zaujal môžete navyše stráviť toľko času, koľko budete chcieť a kedykoľvek sa doň vrátiť.

Vedeli ste, že? Technológia Matterport pomocou takzvaného DollhouseView vám poskytne aj schematický pôdorys nehnuteľnosti.

3D prehliadky však nie sú výhodou len pre klientov realitných kancelárií, ale aj pre samotných predajcov nehnuteľností, ktorí môžu využiť všetky ich vlastnosti pre zvýšenie komfortu pri procese predaja. Z pohľadu realitnej kancelárie dokážete nehnuteľnosti sprístupniť oveľa väčšiemu množstvu klientov, bez potreby osobného stretnutia.

Výhody 3D prehliadok nehnuteľností

  • Dostupnosť priestorov online
  • Neobmedzený čas na prehliadku
  • Možnosť opakovaného návratu k nehnuteľnosti
  • Viac uhlov pohľadu
  • Náhľad z vtáčej perspektívy (schematickýpôdorys)
  • Presné rozmery a merania
  • Priblíženie na detaily
  • Oslovenie nespočetné množstvo klientov bez priamej komunikácie
  • Možnosť sledovania štatistík dosahu prehliadky

Architekti, architektonické štúdiá či interiéroví dizajnéri môžu tiež využiť skenovanie pomocou technológie Matterport na prezentáciu projektov a vytvorenie komplexného portfólia. Vďaka zabudovanému 3D infračervenému senzoru je možné technológiou Matterport vygenerovať napríklad profesionálny schematický pôdorys nehnuteľnosti.

Odprezentujte vaše podnikanie

Pozvite na virtuálnu kávičku

Využite technológie a pozvite k sebe zákazníkov aj online. Ako podnikateľ sa môžete zamyslieť, či by nebola virtuálna prehliadka tým pravým pomocníkom aj pre vás. Vďaka nej môžete ukázať priestory vášho podniku zákazníkom a pomôcť im pri výbere ubytovania alebo reštaurácie či kaviarne.

Ako by vám mohla 3D prehliadka pomôcť s oslovením nových zákazníkov v prípade, že vlastníte kaviareň či reštauráciu? V prvom rade im v online priestore ponúknete niečo originálne. Každý si tak môže prezrieť vaše priestory a rozhodnúť sa, či vás navštívi. Navyše, do prehliadky môžete vložiť čokoľvek, čo by im v tomto rozhodovaní pomohlo. Či už to bude jedálny lístok alebo odkaz na vaše webové stránky. Jednoducho môžete upriamiť pozornosť zákazníkov na to, čo chcete aby si u vás všimli. Doslova tak otvoríte virtuálne dvere do vášho podniku.

Vedeli ste, že? Prehliadku s technológiou Matterport dokážete vložiť aj do Google maps.

To isté platí aj pre majiteľov hotelov či wellness centier a iných zariadení, ktorí návštevníkom pred rezerváciou ubytovania alebo kúpenia iných služieb ukážu hotelovú izbu, recepciu, ale aj detský kútik, či saunu. Jednoducho všetko, čo ich zaujíma. Tým nielenže skvalitnia prezentáciu a celkový obraz svojho podnikania, no zvýšia i jeho dôveryhodnosť.

Ako zákazník tiež oceníte možnosť prezrieť si vašu hotelovú izbu, priestory wellness či reštauráciu aby vás na dovolenke nečakali žiadne nepríjemné prekvapenia.

Showroom pre váš e-shop

Odlíšiť sa od konkurencie nie je jednoduché. Virtuálny showroom ale dokáže váš e-shop pozdvihnúť na inú úroveň. Interaktívnou prezentáciou ponúkaných produktov sa odlíšite od konkurencie. To však nie je všetko. Váš showroom bude prístupný pre každého, kdekoľvek a kedykoľvek. V porovnaní s kamenným showroomom tiež nie je potrebné investovať do jeho prevádzky. Vo virtuálnom showroome odprezentujete produkty v priestore. Samozrejmosťou je i vloženie fotografií, videí, textových popisov, cenníka či priameho prepojenia na váš e-shop.

Ako 3D prehliadky pomáhajú v podnikaní?

  • Pomôžu vám odlíšiť sa od konkurencie
  • Reálne prezentujú priestory
  • Priestor pre vloženie fotografií, odkazov na webové stránky alebo textové popisy
  • Otvorené môžete mať 24 hodín denne a 7 dní v týždni
  • Možnosť sledovania štatistík návštevnosti

Návšteva múzea či galérie

Vďaka technológii Matterport je možné pozvať návštevníkov i do galérie či múzea. V súčasnej pandemickej situácii tak zostanete v kontakte s vašimi návštevníkmi a umožníte im vychutnať si výstavy či expozície z pohodlia domova. Virtuálnu prehliadku je tiež možné rozdeliť na niekoľko sekcií a uľahčiť tak „návštevníkom“ orientáciu v priestore. Každé umelecké dielo či exponát si navyše budú môcť prezrieť zo všetkých strán do posledného detailu. Sami môžu určiť trasu prehliadky i dĺžku času, ktorý v priestore strávia. Inou možnosťou je i spustenie automatickej prehliadky, ktorá ich prevedie postupne celým interiérom.

Vedeli ste, že? Virtuálne prehliadky sú bežnou praxou v mnohých zahraničných kultúrnych inštitúciách. Na Slovensku môžete presunúť napríklad priestory Zvolenského zámku, Pretórium Stredoslovenskej galérie v Banskej Bystrici či Centrum architekta L. E. Hudeca.

Technológie majú slúžiť na to, aby nám dokázali uľahčiť život v každodenných situáciách. 3D virtuálne prehliadky sú toho jasným príkladom. Či už ste v pozícii realitnej kancelárie či podnikateľa a chcete vašim potenciálnym klientom ponúknuť viac, alebo si chcete vychutnať návštevu galérie, určite oceníte všetko, čo vám ponúka virtuálna technológia Matterport.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie