Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Nedarí sa vám vypestovať izbové rastliny? Postavte si ich z lega!

Izbové rastliny vedia oživiť každý interiér. Nie každý ale má to šťastie a darí sa mu pestovať rastliny, ktoré by boli zdravé a krásne. A presne preto prišlo LEGO so skladačkami LEGO Orchid a LEGO Succulents.

Orchidea

Po veľmi populárnej kvetinovej kytici a bonsajoch, slávny výrobca hračiek rozšíril svoju botanickú kolekciu o dve nové sady. „Rovnako krásna ako skutočná. Oveľa menej frustrujúce s ťažkosťami udržať ich nažive,“ opisuje sady spoločnosť LEGO na oficiálnej stránke lego.com.

LEGO Orchid obsahuje šesť bielych a ružových kvetov, päť listov a dva korene v svetlomodrom kvetináči. Súprava pozostáva zo 608 dielikov a meria cez 39 cm na výšku, 30 cm na šírku a 24 cm do hĺbky.

„Dizajn tejto sady bol inšpirovaný skutočnou orchideou, ktorú sme mali v kancelárii počas celého procesu navrhovania, takže sme mohli vidieť, ako sa kvetina menila v priebehu ročných období,“ hovorí podľa portálu designboom.com Michael Psaki, hlavný dizajnér v LEGO Group.

Sukulenty

Pre svoju súpravu Sukulenty LEGO využilo popularitu izbových sukulentov a kaktusov. Zo 771 dielikov môžete postaviť deväť rôznych rastlín inšpirovaných skutočnými druhmi sukulentov. Každá rastlina je dodávaná vo svojej vlastnej malej čiernej nádobe. Poskladať ich môžete dohromady a vytvoriť tak jeden veľký aranžmán. Rovnako ich môžete vystaviť jednotlivo alebo v malých skupinách. Po spojení hotový model meria cez 13 cm na výšku, 17 cm na šírku a 17 cm do hĺbky.

„Hovorí sa, že sukulenty v miestnosti vám pomôžu sústrediť sa a dúfame, že táto súprava vám dá rovnaký pocit,“ hovorí podľa spomínaného portálu Anderson Ward Grubb, hlavný dizajnér v spoločnosti LEGO Group. „Chceli sme vytvoriť súpravu, ktorá ponúka relaxačný a vedomý zážitok zo stavania, ktorý pomôže dospelým vypnúť od ich rušných životov a hlavne sa znovu sústrediť na niečo, čo ich baví,“ dodal.

LEGO Orchid aj LEGO Succulents sú súčasťou radu stavebníc navrhnutých špeciálne pre dospelých fanúšikov stavania, ktorí milujú úžasný dizajn a zložité detaily. Sada orchideí a sukulentov bude uvedená do predaja v máji tohto roka.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 1x
  • 4x
  • 1x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie