Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Budú nám v roku 2030 pomáhať v domácnosti roboty od spoločnosti Dyson?

Britský výrobca Dyson oznámil svoje vysoké ambície spojené vývojom domácich robotov a vybudovaním najväčšieho výskumného centra robotiky v Spojenom kráľovstve.

Uľahčenie života

Výskumná a technologická spoločnosť, ktorá je známa najmä svojimi vysávačmi, nedávno zverejnila video a sprievodné obrázky svojich robotov, ktorí vykonávajú domáce úlohy, ako je čistenie, vysávanie a upratovanie.

„Spoločnosť Dyson napĺňa svoje robotické ambície tým, že prijíma 250 robotických inžinierov v rôznych disciplínach vrátane počítačového videnia, strojového učenia, senzorov a mechatroniky. Ide o veľkú stávku na budúcu robotickú technológiu, ktorá bude riadiť výskum v celej spoločnosti Dyson v oblastiach strojárstva, systémov videnia, strojového učenia a skladovania energie,“ uviedla podľa portálu dezeen.com značka.

Vo videu, ktoré bolo prvýkrát uvedené na Medzinárodnej konferencii o robotike a automatizácii vo Philadelphii, sú robotické ramená s rukami znázornené, ako kladú stôl, zbierajú taniere či zvierajú plyšového medvedíka. Spoločnosť, ktorá má byť uvedená na trh do roku 2030, predpokladá, že roboty ušetria ľuďom čas a zlepšia ich životy.

Napriek tomu, že spoločnosť neprezradila veľa v otázkach presnej technológie stojacej za robotikou zdôrazňuje, že zariadenia využívajú senzory, termovíziu a kamery na navigáciu v domácom prostredí a mapovanie nábytku v domácnostiach v 3D.

Ambiciózne plány

Vedeli ste, že? Spoločnosť, ktorú založil britský vynálezca James Dyson v roku 1993, uviedla na trh svoj prvý robotický vysávač pred viac ako 20 rokmi.

V poslednej dobe sa pokúša rozšíriť svoj sortiment produktov. V marci uviedla na trh súpravu slúchadiel na potlačenie hluku s priezorom na čistenie vzduchu.

Okrem vizuálov spoločnosť Dyson oznámila plány na vytvorenie určeného laboratória pre robotiku. „Hlavným plánom je vytvoriť najväčšie a najpokrokovejšie centrum robotiky v Spojenom kráľovstve a priniesť túto technológiu do našich domovov do konca desaťročia,“ dodala na záver značka.

Okrem toho spoločnosť Dyson dúfa, že v priebehu nasledujúcich piatich rokov prijme ďalších 700 zamestnancov v oblasti počítačového videnia, strojového učenia, senzorov a mechatroniky v rámci svojich pobočiek v Londýne, Singapure a Wiltshire.

Chceli by ste, aby aj vám doma pomáhal s domácimi prácami robot? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie