Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Zaujímavé inšpirácie pre dokonalý exteriér domu

Exteriér domu je rovnako dôležitý ako interiér. Je prvým stykom s vašim domovom a preto čím je viac upravený, tým lepšie váš dom na prvý pohľad vyzerá. Starostlivosť o exteriér je preto prvoradá, no aj podľa voľby vzhľadu si môžete ušetriť množstvo práce pri bežnej údržbe. Napríklad pokiaľ zvolíte veľkú trávnikovú časť a zvyšok vyložíte príjemnou neutrálnou dlažbou, zvolíte minimalistický, no upravený vzhľad s minimom potrebnej údržby. Ktoré tipy vám môžu pomôcť dosiahnuť dokonalý exteriér domu?

Vizualizácia pre docielenie dokonalého exteriéru ako základ

Vizualizácia je základom pre to, aby ste docielili dokonalý výsledný vzhľad. Prostredníctvom šikovných softvérov dnes viete napríklad zistiť, kde umiestniť bazény v konkrétnom prostredí alebo koľko sa zmestí kvetov do jednotlivých záhonov, prípadne koľko budete potrebovať materiálu. Zároveň si viete presne upraviť vzhľad podľa vašich predstáv a potom len pracovať na tom, aby ste sa v realite čo najviac priblížili vizualizácii.

Takéto vizualizácie sa dnes dajú realizovať prostredníctvom rôznych portálov na internete, no kvalitnejšie služby vám poskytnú napríklad aj záhradní architekti. Je teda na vás, či si za služby radšej priplatíte alebo sa pokúsite si záhradu urobiť kompletne podľa vašich predstáv a schopností. Ohľadom riešenia vizualizácií nájdete na internete mnoho tipov a trikov, či už formou videí, fotiek alebo návodov.

Maximálne využitie priestoru pre naplnenie potenciálu

Už pri samotnej vizualizácii, ale rovnako aj vo fáze realizácie je potrebné predovšetkým pracovať s priestorom. Musíte si vedieť dôkladne rozdeliť exteriér na jednotlivé zóny podľa toho, koľko máte k dispozícii pozemku. Oddychová zóna nemusí by veľká, stačí na ňu sedenie a nejaké príjemné dekorácie, ktoré vám spríjemnia oddych. Doladiť exteriér dopomôžu predovšetkým kvetiny a kríky, ktorými ozdobíte vaše záhony. Môžete ich dávať do kvetináčov alebo priamo sadiť do zemi alebo môžete zvoliť vyvýšené záhony, či záhony s kamienkami a geotextíliou.

Vyberajte si spôsob, ktorý je pre vás najvhodnejší a zároveň je v súlade s vašimi časovými možnosťami. Údržba záhrady totiž môže byť pomerne časovo náročná. A na záver je dobré povedať, že dokonalý exteriér je pre každého iný – niekto má rad symetriu, minimalizmus a niekto zas množstvo farebných kvetov a nerušenú prírodu. Preto si vždy vyberajte predovšetkým podľa vašich predstáv a vytvorte si ideálny priestor pre vaše pohodlie a súkromie.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie