Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

TOP 5 dizajnových búd a pelechov pre štvornohých miláčikov

Psia búda alebo pelech už dávno nemusia byť len kusom nevkusného zariadenia. Toto je päť funkčných a zároveň dizajnových kúskov od profesionálov.

1. Bonehenge od Birds Portchmouth Russum Architects

Prvým zo psích príbytkov je Bonehenge od štúdia Birds Portchmouth Russum Architects. Už na prvý pohľad zaujme konštrukciou, ktorá pripomína kosti. Búda má oválny pôdorys, strešné okno a dokonca i strechu prispôsobenú na odvádzanie dažďovej vody. Umiestniť ju preto môžete aj do exteriéru a interiér búdy ostane suchý.

2. Kläffer od Nils Holger Moorman

Druhý v poradí je pelech Kläffer, ktorý je určený predovšetkým do interiéru. Za týmto dizajnovým kúskom stojí nemecký výrobca nábytku Nils Holger Moorman. Kläffer predstavuje v zásade psiu verziu značkových postelí ľudskej veľkosti vyrobených z brezovej preglejky. Posteľ sa skladá z častí, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa dali ľahko spojiť, vďaka čomu je ľahko prenosná.

3. Dome-Home od Foster + Partners

V poradí tretí je kúsok od britskej architektonickej firmy Foster + Partners, ktorý ručne postavil anglický výrobca nábytku Benchmark. Geometrický exteriér búdy je vyrobený z čerešňového dreva. Interiér je čalúnený odnímateľnou látkovou podšívkou, odráža mozaikovú geometriu exteriéru.

Viac o tomto dizajnovom kúsku od Foster + Partners sa dočítate v podrobnejšom článku na našom webe.

4. The Dog Room od Made by Pen a Michael Ong

Architekt Michael Ong sa spojil s austrálskou značkou Made by Pen a vytvorili miniatúrny drevený domček pre psov. Dizajn búdy je jednoduchý a vychádza z detskej kresby domčeka. Tento psí príbytok je vybavený čiernym lakovaným hliníkovým rámom, pričom predná časť búdy je napoly otvorená a napoly zakrytá dreveným panelom. Zo zadnej časti sú dve kruhové okná, ktoré umožňujú prúdenie vzduchu.

5.  Noise Cancelling Kennel od Ford

Posledný kúsok slúži nielen ako búda, ale aj ako útočisko pred hlukom z ohňostrojov, za ktorým stojí známy výrobca automobilov Ford. Búda je vybavená technológiou používanou v SUV Ford Edge na tlmenie hluku motora. Noise Cancelling Kennel je navyše vyrobený z korku s vysokou hustotou pre dodatočnú zvukovú izoláciu.

Napíšte nám do komentára pod článkom, ktorý z týchto dizajnových kúskov by ste dopriali vášmu miláčikovi?

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie