Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Šetríte, kde sa dá? Ako vytvoriť nový dizajn detskej izby rýchlo a lacno?

Priestory bývania časom zovšednú a radosť z nového nábytku pominie. Ak by ste chceli deťom urobiť radosť a trocha im osviežiť opozeraný vzhľad izby, prinášame vám hneď niekoľko tipov, ako na to bez ohrozenia rodinného rozpočtu.

Sedací vak podľa vášho vkusu

Niekedy stačí, ak do miestnosti pridáte jeden kus nábytku a celý priestor hneď vyzerá úplne inak. Presne toto dokáže s izbou štýlový sedací vak. Či už si zvolíte malý alebo veľký typ tohto doplnku, je úplne na vás. Dôležité zostáva, že prinesú vytúženú zmenu a ako príjemný bonus aj pohodlie.

Sedacie vaky pre deti majú viacero funkcií. Okrem toho, že ozvláštnia priestor, môže sa na nich sedieť, ležať a relaxovať. Často sa tiež stávajú miestom na hranie či dokonca skákanie. Preto je vhodné vybrať vak nielen pekný, ale aj kvalitný.

Podľa typu izby môžete zvoliť vak z ekokože, polyestru či v trendy menčestrovom prevedení. Vychytávkou sú vaky v plyšovom prevedení, tematické zvieracie motívy látok alebo aplikácie ako sú zajačie ušká. Pre nadšencov športu môžete zvoliť vak v tvare futbalovej či tenisovej lopty. Nápadom sa medze rozhodne nekladú.

Úložné boxy nielen na upratanie neporiadku

Ak je v miestnosti dostatok priestoru, všetko hneď vyzerá inak. Pokiaľ teda potrebujete izbu presvetliť a pridať jej trochu vzduchu, skúste prikúpiť vkusné úložné boxy. Nájdete ich v rôznych prevedeniach, malé, veľké, priesvitné či s obrázkami. Niektoré úložné boxy disponujú kolieskami, takže ich môžete po izbe ľahko presúvať.

Farebné posteľné obliečky a plyšová plachta

Pokiaľ si vaše dieťa neuprace cez deň periny do perináka, zmena obliečok z jednofarebných na krásne farebné kúsky bude vítanou zmenou. Ak však chcete posteľné obliečky chrániť pred ušpinením počas dňa, môžete ho prekryť farebným prehozom, ktorý miestnosť rozžiari a všetko bude hneď veselšie. Novinkou na trhu sú teplé plyšové plachty, ktoré sú nielen veľmi estetické, ale aj príjemne teplé. A to sa v zime určite cení.

Obrazy či tapety na stenu

Jednofarebným stenám už dávno odzvonilo a v prípade detských izieb to platí dvojnásobne. Ak teda v tomto priestore majú vaše deti ešte stále bielu stenu, je čas na zmenu. Zvoliť môžete rôzne veľkoformátové plagáty či obrazy. Ak sa vám tento variant až tak nepozdáva, pouvažujte nad farebným pásom tapety na jednej alebo viacerých stenách. Celý priestor hneď bude vyzerať inak.

Nové vankúše

Môže sa to zdať banálne, ale farebný vankúš toho dokáže veľa. Farebné kombinácie sivej, bielej či béžovej a pestrofarebných vankúšov celý priestor rozjasnia a vnesú izbe nový nádych.

Ako vidíte, zmena je jednoducho život. A v prípade, že po nej túžite, nie je nutné hneď meniť celé vybavenie, ale iba pár drobných detailov. Stačí si len vybrať to správne a pokiaľ možno najefektívnejšie riešenie.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie