Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Prenajať byt cez realitku? 5P prečo áno

Poskytnúť nehnuteľnosť do užívania niekomu, koho sme videli 15 minút, prináša so sebou riziko a strach. Veď aj ten najslušnejšie vyzerajúci manželský pár môže po nociach vyrušovať susedov, ničiť zariadenie bytu, či robiť si z obývačky tančiareň. V tomto prípade vám môže byť nápomocný realitný maklér.

Peniaze

Aj keď si myslíte, že keď si budete nehnuteľnosť prenajímať sám ušetríte, nie je to celkom tak. Realitné kancelárie si zvyčajne svoju províziu pýtajú od budúceho nájomníka, nie od vás. Realitná kancelária vám bude garantovať, že svoje nájomné dostanete – ak nebude mať nájomník problém zaplatiť províziu, zaplatí určite aj vašu požadovanú sumu.

Prezentácia

S prezentáciou realitná kancelária rada pomôže. Ak je totiž realitný maklér profesionál, disponuje profesionálnou technikou, ktorou vám vašu nehnuteľnosť nafotí lepšie, ako by ste to dokázali vy. Nezabudnite, že kvalitná prezentácia je základ, ktorý predáva.

Propagácia

Aj keď si možno poviete, že veď inzerovať si dokážem svoju nehnuteľnosť aj sám, nie je to celkom tak. Realitné kancelárie majú svoje odskúšané a overené portály, ktoré im pri predaji a prenájme fungujú. Ak využijete služby realitnej kancelárie, o inzerovanie sa starať viac nemusíte.

Preverenie

Prvý dojem pri výbere budúceho nájomníka je veľmi dôležitý, avšak môže byť klamlivý. Realitný maklér dokáže svojho budúceho klienta preklepnúť na všetkých frontoch a zistiť, či nemá exekúciu, či bude mať na úhradu nájomného a to aj tým, že vie, ktoré otázky sa budúceho nájomníka spýtať.

Image by Aymanejed on Pixabay

Papierovačky
Ak nie ste vyštudovaný právnik, alebo takého nepoznáte, môžete mať so spísaním dobrej zmluvy problém. V tomto prípade je vhodné nechať túto úlohu profesionálom. Tak budete mať istotu, že vašu zmluvu nebude možné obísť. Dobré realitné kancelárie spolupracujú s advokátskymi a tie zostroja zmluvu tak, že bude chrániť práva nielen vašich nájomníkov, ale aj vlastníkov.

Ak už sa teda rozhodnete pre služby realitnej kancelárie alebo nie, myslite na to, že s profesionálmi to ide jednoduchšie a rýchlejšie. Ochránia vaše záujmy, rýchlo nájdu nájomníka a províziu si vezmú od neho, nie od vás.
Aká je vaša skúsenosť? Prenajímate nehnuteľnosť cez realitnú kanceláriu alebo po vlastnej osi?

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie