Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Spoznajte top trendy v bytovom textile na rok 2019

Najväčšie podujatie bytového textilu vo Frankfurte

Práve trendy na rok 2019 boli predstavené na jednej z najväčších výstav bytového textilu v januári, ktorá sa konala v nemeckom Frankfurte. Každoročne túto výstavu navštevuje niečo okolo 3000 vystavovateľov zo skoro 70 krajín sveta, čomu nebolo inak ani tento rok.

Jasná zhoda

Vystavovatelia sa zhodli na trendoch pre rok 2019. Na výstave boli jasne vidieť trend na kobercoch, tapetách, látkach, či textile, kde dominovali grafické vzory. Inšpirácia pochádzala z 50. – 70. rokov, nechýbali štýly ako art deco. Trend grafických motívov sa prelínal s 3D rozlíšením a odkazoval na výrazné povrchové štruktúry, ktoré bolo vidieť na všetkých textíliách. Tieto štruktúry jasne dominujú na bavlne a materiáloch z ľanu, ale tiež na zmiešaných materiáloch. Nachádzame tu jasné charakteristické črty vidieckych a funkčných odevov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interior | Design | Bedroom (@modernbedspace),

Všetko s jemnosťou

Aj keď sa štruktúrované povrchy môžu zdať drsné, pôsobia naopak veľmi elegantne, a to najmä v kombinácii so sivou a striebornou farbou. Sivá farba už tretí rok patrí k top farbám. Tá je často doplnená ružovou púdrovou, mätovou, modrou. Luxusné kolekcie sa pridŕžajú zlatej a fialovej farby.

Praktickosť je základ

Na posteľnej bielizni a obrusoch pozorujeme prvky trvanlivosti a funkčnosti materiálov, ktoré sledujeme už niekoľko rokov. Opäť sa po prestávke objavuje damašek, ktorý je veľmi podobný hodvábu. Ten však vydrží viac, často aj 20 rokov a aj napriek tomu pôsobí veľmi luxusne a jedinečne. V spálňach sa tento rok stretneme s prírodnými tónmi s jemnými krivkami a vzormi.

Aj keď vidíme, že farby a vzory sa rok po roku menia, faktom ostáva, že účelnosť využitia materiálov, ich životnosť a praktické použitie sú základom v bytovom textile.

Ak sa vám tento článok páčil, neváhajte sa podeliť s ním s ostatnými.

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie