Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

5 spôsobov, ako si svojpomocne vytvoriť zaujímavé steny

Originálne, praktické a ekonomické riešenie, ktoré premení akýkoľvek typ steny, či povrchu na umelecké dielo. Práve preto je škoda, ak si vymaľujete steny v dome či byte v jednoduchých farbách bez toho, aby ste vyskúšali niečo osobité a jedinečné. Pri použití úžasných dizajnov stien v domácnostiach, školách či pracovnom prostredí si môžete byť istí, že svet sa stane krajším.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa enka.walldesign (@enka.walldesign),

Tapety alebo maľovka?

Obe z možností viete za pár hodín zvládnuť svojpomocne, no zatiaľ čo stenu môžete kedykoľvek premaľovať, odstraňovanie tapiet môže byť veľmi namáhavé.

Taktiež vás môže pri tapetách odrádzať vyblednutie farby alebo odlupovanie tapety.

Dnes sú však už tapety vyrobené z materiálov, ktoré sú svetlostále, dajú sa rýchlo aplikovať a jednoducho udržiavať.

Použitie farieb na stenách zvýrazňuje priestor, no najmä vám dá možnosť skrášliť svoj domov po svojom. Nezvyčajné maľovanie stien je skvelý spôsob, aby váš domov vyzeral farebne a jedinečne.

Dôležitá je aj samotná príprava.

  1. Uistite sa, že stena, ktorú idete maľovať, je čistá. Ak je stena špinavá, alebo zaprášená, farba sa nemusí na ňu prilepiť. Umyte stenu pomocou handričky z mikrovlákien a teplou vodou s mydlom. Následne vysušte stenu čistou handričkou.
  2.  Pripravte si pracovnú plochu. Aby ste nezašpinili vašu podlahu, rozložte staré handry, noviny, lepenku alebo plastový obrus na podlahu, kde budete pracovať.
  3. Chráňte svoje oblečenie. Dajte si pohodlné pracovné oblečenie, ktoré môžete zašpiniť. Ak máte citlivú pokožku, možno budete chcieť použiť jednorazové rukavice, aj keď väčšina akrylových farieb sa považuje za bezpečnú a netoxickú.
  4. Ak šablónu plánujete použiť prvýkrát, najskôr si vyskúšajte vami zvolený dizajn na kus lepenky. Pomôže vám to vyvinúť správnu techniku predtým, ako sa presuniete na svoju skutočnú stenu.

DoDo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie