Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Umenie na stenách – vešajte obrazy ako profesionál

Obývačka – nebojte sa experimentovať

Ak je stena nad vašou pohovkou voľná, máte ideálne miesto pre obraz. Môže byť dokonca aj abstraktný, práve do modernej obývačky sa to skutočne hodí. Ideálne je umiestniť ho do stredu a čo sa týka veľkosti – ak bude len jeden, môže byť pokojne aj väčších rozmerov. Nebojte sa použiť aj viac, zdanlivo rozdielnych obrazov či predmetov ako sú fotorámy alebo zrkadlá, je to IN a bude to vyzerať ako od vychyteného architekta. Pozor, vyhnite sa obrazom, ktoré sú väčšie ako nábytok, nad ktorým visia – vyzerá to čudne až nevkusne.

obyvačka s bielym gaučom a tmavomodrou stenou
Image on MaxPixel

Spálňa – vaša oáza pokoja

Keďže v spálni chceme mať všetci čo najpríjemnejšie prostredie, kde sa zobúdime s úsmevom na tvári, budeme podľa toho voliť aj obrazy. Môžete využiť niekoľko menších obrázkov priamo nad posteľ. Ak si chcete priblížiť atmosféru karibského ostrova, odporúčame veľké mušle a hviezdice v jednoduchom drevenom rámiku. 

spáľňa v prímorskom štýle
Image on MaxPixel

Neodporúčame však veľmi krikľavé, a nebodaj neónové obrazy, určite sa nechcete zľaknúť pri každom otvorení dverí do spálne. 

Pustite do svojej spálne aj prírodu – na obrazoch sa sem perfektne hodia kvety v bledých farbách, zelené rastliny na viacerých obrazoch, stromy v rôznych farebných spektrách.

spáľňa v bielom štýle
Image on MaxPixel

Kuchyňa – srdce domu

V kuchyni to žije – varenie, pečenie, spoločné obedy – je to miesto, kde sa rodina stretáva. Preto chceme, aby sme sa v nej cítili maximálne príjemne a k tomu nám môžu pomôcť aj vhodne zvolené obrazy. Steny v kuchyni sú často už ,,obsadené“ poličkami a samozrejme kuchynskou linkou. Nechceme však, aby priestor v kuchyni pôsobil preplnene, a pokiaľ naozaj máte voľný len malý priestor, môžete si tam zavesiť nástenné hodiny. Okrem toho, že plnia užitočnú funkciu, môžete si vybrať hodiny v takom dizajne, ktoré váš priestor doplnia, oživia a v neposlednom rade aj skrášlia. Výbornou voľbou do menších priestorov sú aj malé obrazy, pokojne aj v rôznych veľkostiach, s „kuchynskou“ tematikou ako káva, šálky, príbory, ovocie, zelenina, ale aj rôzne výroky ap.

štýlová kuchyňa s jedálenským stolom
Image on MaxPixel

Naopak, do veľkých moderných kuchýň s množstvom priestoru odporúčame vyplniť steny obrazmi – plagátmi, napríklad aj v takomto pop art štýle. Vaša kuchyňa bude doslova žiariť. Samozrejme je nevyhnutné správne nakombinovať aj farby, ktoré budú spolu ladiť. 

Pop art červená kuchyňa s jedálenským stolom a plagátmi
Image on MaxPixel

Hovorí sa, že žiadne iné miesto nie je ako domov, a my veríme, že si to vaše miesto skrášlite aj obrazmi. Budeme radi, ak vám naše rady pomôžu, a odteraz už budete v obraze

Lucy

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 0x
  • 1x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie