Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

4 dôvody, prečo pustiť prírodu k vám domov

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homes ⚫️ Mansions ⚫️ Houses (@housesaddictive),

Dizajn

Ako prvé si našu pozornosť vždy získa vizuálny obraz. Umiestnenie rastlín do priestoru pomáha spojiť aj úplne odlišné prvky, a tým uhladzuje a spája celkový výzor miestnosti.  Od malička nosíme v hlave asociáciu zelená = dobrá alebo zdravá. Tento fakt nám pomáha v tom, aby sme sa v priestore, kde sú umiestnené rastliny, cítili pozitívne, zdravo a plný energie. Ich umiestnenie v pracovni podnecuje kreativitu a pomáha nám pracovať efektívnejšie.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homes ⚫️ Mansions ⚫️ Houses (@housesaddictive),

Zdravie

Nie je to len ich krása, ale aj vplyv na naše zdravie. Práve na to by sme mali klásť najväčší dôraz. Je všeobecne známe, že  bylinkami si viete poliečiť mnohé neduhy od problémov trávenia, po ťažkosti s dýchacími cestami. No počuli ste už o štúdii, ktorú vytvorilo NASA? Jedná sa o zoznam rastlín, ktoré sú schopné pohlcovať toxínychoroboplodné zárodky, nachádzajúce sa vo vzduchu. Pre viac informácii čítajte tu.

Tiež nemôžme zabudnúť na to, ako zlepšujú kvalitu spánku, prispievajú k celkovej harmónii a redukujú stres. Sú fantastickou podporou pevného mentálneho zdravia a prevenciou psychických chorôb.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homes ⚫️ Mansions ⚫️ Houses (@housesaddictive),

Krása

Mnohé ženy poznajú aj ich estetické účinky na pleť, kožu, vlasy či nechty. Na slnečné miesto si zasaďte rastlinku aloe vera. Vyrobte si z jej listov zázračný gél, ktorý priaznivo vplýva na hojenie rán, jazvičiek, rast vlasov a má výnimočné hydratačné účinky, ktoré ocení každá pokožka. Alebo si vyrobte olejček krásy. Do základného olejčeka dajte na mesiac vylúhovať sušené bylinky ako ruže, harmanček alebo levanduľu. Používajte na oblasť tváre a dekoltu. Ruže sú známe pre svoje omladzujúce účinky a harmanček s levanduľou pre ich upokojujúci a antiseptický efekt.

Domácnosť

V neposlednom rade nemôžeme zabudnúť na benefity, ktoré ponúkajú samotnému domovu. Rastliny sú schopné pohlcovať vlhkosť a regulovať ju na takom stupni, ktorý je pre nás najprijateľnejší. Tiež redukujú hluk z vonku a sú výborným riešením pre domácnosti s neželanými návštevníkmi ako sú muchy, komáre alebo pavúky. Položte si na okno rastlinku levandule a mäty a hmyz sa bude vašim oknám zďaleka vyhýbať.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homes|House|Luxury|Mansions (@grand_interiors_),

Príroda ponúka nespočetné množstvo týchto živých dekorácii a je to predovšetkým na vašej kreativite, ako ich využijete a kde ich umiestnite. Sme si ale istí, že vám prinesú radosť a pohodu. Či už máte s bytovými rastlinkami skúsenosť, alebo len hľadáte informácie, napíšte nám do komentára pod článok. Budeme sa tešiť na vaše nápady, otázky a rady.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie