Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Automatizácia bývania, alebo keď vám váš dom ráno urobí kávu

Komfort na prvom mieste

Ako ste sa už dovtípili z úvodu, automatizácia v bývaní (alebo, ak chcete, inteligentná domácnosť) je presun niektorých úkonov na centrálny systém, čím padá ťarcha z vašich pliec. Existuje celé spektrum takýchto vychytávok: od osvetlenia, ktoré sa stlmí na požadovanú intenzitu v danej hodine, až po smart kávovar, ktorý vám pripraví voňavý nápoj, len čo mu tu prikážete ráno cez telefón. Pohodlie nadovšetko.

Pre koho je vhodná? Pre všetkých!

Najväčšou devízou automatizácie bývania – mimo spomínaného komfortu – je praktickosť. Človek totiž ušetrí kvantum času na aktivitách, ktoré zaňho vykoná domácnosť. Automatické zalarmovanie domu pri zamknutí dverí, spustenie ostrekovačov pri horúčavách, prípadne robo-vysávače, ktoré samé pobehajú obývačku. A ušetrený čas sa dá stráviť príjemnejšie, napríklad s rodinou, či pri čítaní kvalitných článkov o architektúre a bývaní

automatický vysávač
Obrázok od NickyPe z Pixabay

Prístroje, ktoré sa učia

Jednou z najväčších inovácií v smart domácnostiach je autonómne učenie sa spotrebičov a zariadení. Prístroj si zapamätá, kedy (a ako) ho najčastejšie zapínate a vypínate cez ovládač/telefón a na základe toho vám vie ponúknuť optimálne riešenie. Po príchode domov v zimných mesiacoch vás teda môže privítať príjemne vyhriata obývačka aj bez vášho inputu. Poteší, nie? Vždy však máte všetko vo svojich rukách – zautomatizujte si domácnosť podľa seba! 

Vlastníte aj vy niektorú zo smart vecičiek? Šetria vám čas, alebo máte skôr pocit, že nespĺňajú vaše očakávania? Dajte nám vedieť do komentára! 

Luky

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 3x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie