Dnes je 06.mája 2024, meniny má Hermína

5 netradičných pobočiek McDonald’s vo svete

Nórsko

V piatom najväčšom meste Nórska, Kristiansande, nájdete pobočku McDonald’s na skutočne zaujímavom mieste. Rýchle občerstvenie si totiž môžete kúpiť v krásnej historickej budove. Pred pár rokmi tu sídlila veľká banková spoločnosť. Dnes masívne stĺpy tvoria vchod do obľúbenej pobočky McDonald’s.

V tejto škandinávskej krajine sa nachádza aj jedna z najkrajších drevostavieb na svete. Stojí za povšimnutie a nájdete ju v článku 5 nádherných drevostavieb z celého sveta.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa John “Boomer” Williamson (@travelboomerang),

Nový Zéland

U protinožcov, konkrétne v meste Taupo na Novom Zélande, poňali koncept prevádzok McDonald’s o niečo modernejšie. Svoje obľúbené menu si tu vychutnáte v lietadle prerobenom na reštauráciu. Ide o model DC-3, pôvodne prevážajúci pasažierov spoločnosti Australian National Airways. Po výdatnom jedle v tejto pobočke McDonald’s sa môžete ísť prejsť okolo jazera Taupo, ktoré ponúka nádherné výhľady na okolitú prírodu.

To, ako sa jednotlivé jedlá počas rokov menili, trefne zhŕňa video McDonald’s: 1955 vs. dnes

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Arlo ? (@arlo_boss_puppy),

USA

Milovníci jedál z McDonald’s reštaurácií určite poznajú Happy Meal. Ide o najobľúbenejšie menu pre deti. V americkom Dallase však nenájdete takéto menu iba na tanieri. Celá budova pobočky McDonald’s má totiž tvar boxu Happy Meal, čím si získala obrovskú popularitu. Fasáda stavby sa skladá z presklených tabúľ, na ktorých sú vyobrazení hrdinovia z detského menu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Unique McDonald’s (@unique_mcdonalds),

Portugalsko

V portugalskom Porte si prídu na svoje najmä obdivovatelia architektúry. Spoločnosť McDonald‘s tu svoju pobočku otvorila v historickej budove. Touto kúpou a rekonštrukciou ju zachránila pred schátraním. Kým fasáda budovy je takmer identická s pôvodným historickým exteriérom, vnútro prevádzky je atraktívne moderné. Tvoria ho zrkadlá, nádherné lustre a ozdobné maľby na strope. Ikonická je aj socha orla nad vchodom.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Miquéias de Morais (@mike1mora),

Maďarsko

Netradičná a zaujímavá prevádzka McDonald’s sa nachádza aj v Budapešti. Hoci je sieť McDonald’s známa ako predajca rýchleho občerstvenia, do tejto pobočky sa nemusíte hanbiť poznať svoju polovičku aj na honosnú večeru. 

Prvá reštaurácia McDonald’s otvorená v Budapešti tu stojí od roku 1988. História dýcha tak z exteriéru, ako aj z interiéru budovy a dizajnom spadá do obdobia baroka. Pobočka sa nachádza neďaleko hlavnej železničnej stanice a mnohí ju považujú za jednu z najkrajších na svete.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Gardi Tamás (@tamasgardi),

Ktorú z netradičných pobočiek by ste radi navštívili? Dajte nám vedieť v komentároch a zdieľajte článok aj s priateľmi na sociálnych sieťach.

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 8x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie