Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Toto sú najzaujímavejšie interiéry Slovenska

Dom pre rodičov

Každá jedna nová generácia v rodine sa sama rozhodne, ako sa postará o svojich rodičov. Na strednom Slovensku sa takýmto spôsobom rozhodli potomkovia svojim rodičom odvďačiť tak, že pre nich postavili dom, ktorý je starý a nový súčasne. Bývanie sa zakladá na jednoduchosti, jemných béžových a sivých odtieňov nábytku a dominantným dreveným materiálom, ktorý symbolizuje prírodu obklopujúcu dom na dedine.

https://www.interierroku.cz/cs/finalista-kategorie-soukromy-interier-novostavba-5/
Drevostavba v Bratislave

V našom hlavnom meste sme natrafili na dom, ktorého prvky sú zjednotené bielou a béžovou farbou. Tie vytvárajú vskutku príjemnú a upokojujúcu atmosférou. Hlavnou motiváciou architektov bolo vytvoriť príjemné prostredie, v ktorom predmety vytvárajú súlad a priestory nepôsobia chladne a stroho.

https://www.interierroku.cz/cs/finalista-kategorie-novostavba/
Moderný zrub v Nízkych Tatrách

Hneď prvá vec, ktorá zaujme nejedného návštevníka tohto zrubu je výhľad na tatranskú prírodu, ktorú možno pozorovať cez rozmerné okná. Ďalším veľkým plusom je určite obývacia izba predstavujúca dominantnú miestnosť celého priestoru. Navyše prechádza cez dve podlažia. Celý dojem je obohatený o jemné farebné prvky, ktoré dodávajú útulnosť.

finalista-kategorie-cena-novinaru
https://www.interierroku.cz/cs/finalista-kategorie-cena-novinaru-4/
Interiér Palffyho paláca

Za povšimnutie určite stojí aj prízemie novozrekonštruovaného paláca v centre nášho hlavného mesta. Jedná sa o verejné priestory, ktoré sú využité ako reštaurácia s vinotékou, kaviareň, bar a Juice shop. Zároveň ponúka terasu s vysadenými stromami na zastrešenom nádvorí, ktorá je otvorená celoročne.

vitez-kategorie-verejny-interier
https://www.interierroku.cz/cs/vitez-kategorie-verejny-interier-i-1/
Tuli Cinema v Šamoríne

Asi nejako takto by mala vyzerať každá rekonštrukcia tradičného, schátraného kina. Farebnosť a hravosť boli slová, ktorými sa inšpirovali architekti pri tvorbe tohto konceptu. Pôvodných 250 tvrdých sedačiek nahradilo 112 pohodlných a útulných tuli vakov, ktoré sú ľahko tvarovateľné a naozaj komfortné.

https://www.interierroku.cz/cs/finalista-kategorie-cena-novinaru-2/
Moderný dom v Levoči

Základnou víziou klienta bolo vytvoriť energeticky úsporne bývanie, ktoré malo vzniknúť rekonštrukciou vegetariánskej jedálne v historickom centre mesta Levoča. Ale zároveň vytvoriť domov pre jeho rozrastajúcu sa rodinu. Čo sa týka zaujímavosti interiéru, architekti zvolili pestré farebné a materiálové prevedenie stien tak, že vždy na jednu z vnútorných stien použili iný farebný odtieň alebo techniku maľovania.

https://www.interierroku.cz/cs/finalista-kategorie-cena-generalniho-partnera-velux-1/
Štajnhaus v Mikulove

Posledným oceneným adeptom je dom s renesančným jadrom, ktorý sa nachádza v bývalej židovskej štvrti v Mikulove. Cítiť z neho jednoduchosť a priestrannosť, a to je presne to, o čo sa architekt snažil počas rekonštrukcie. Zaujímavosťou je, že v dome nenájdeme rovnú stenu alebo pravouhlý otvor. Všetko bolo potrebné vyrobiť na mieru.

https://www.interierroku.cz/cs/vitez-kategorie-verejny-interier-i-2/

Aj na Slovensku prebiehajú súťaže, v ktorých sa bojuje o prvenstvo vo viacerých kategóriách. Jednou z nich je napríklad súťaž INSAID AWARDS 2020. Lákavá vďaka hodnotným cenám, ale aj vytváraniu vzťahov v dizajnovej komunite.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa SAID (@slovenske.interiery),

A aké predstavy o ideálnom bývaní poprípade podniku, ktorý by vás zaujal svojím vzhľadom máte vy? Napíšte nám svoje komentáre a nezabudnite článok poslať aj svojim priateľom 🙂

Lia

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 5x
  • 7x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie