Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Pozrite sa, ako ušetríte vďaka strešnej izolácii!

Aké druhy tepelnej izolácie použiť?

V súčasnosti sa najčastejšie na zateplenie používa minerálna vlna. Alternatívou k minerálnej vlne býva celulóza. Oba tieto materiály sa používajú na tzv. fúkanú izoláciu, ktorá sa dostane aj do ťažšie dostupných miest. 

Pre ekologickejšie zameraných je k dispozícii izolácia v podobe drevovláknitých izolačných dosiek. Tieto dosky sú vyrábané z recyklovaného dreva a práve preto disponujú výnimočnými izolačnými vlastnosťami

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa AllesinHolz (@allesinholz),

Na čo si dávať pozor?

Výber správneho izolačného materiálu je dôležitý, no pri samotnej realizácii je tiež nutné dbať na dodržiavanie jednotlivých zásad a postupov. Pri montáži je potrebné klásť dôraz na správne zateplenie detailov akými sú pomúrnice, strešné okná a vikiere, či miesta popri štítových múroch. V prípade, že sa do vláknitej tepelnej izolácie dostane vlhkosť, môže to jej teploizolačné vlastnosti značne porušiť. Z interiérovej strany by po správnosti mala tepelnú izoláciu chrániť parozábrana, ktorá má za úlohu zabrániť vniknutiu vzdušnej vlhkosti. Určite nešetrite na kvalite strešných fólií.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa YogiWood (@yogi.wood),

Správne vybraný materiál a technické prevedenie izolácie vám skutočne môžu ušetriť náklady na bývanie. Máte zateplenú strechu alebo plánujete jej zateplenie?

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie