Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Radosť chodiť do práce. V bratislavských kanceláriách majú kus prírody na dosah ruky

Na Slovensku sú zelené projekty stále veľkou novinkou. Budova BBC 5 sa môže pýšiť zelenou korunou, ktorá  pomáha životnému prostrediubude dýchať so zvyškom bratislavskej zelene.

Photo by Wood & Company Real Estate

„Našou spoločnou predstavou bol od začiatku udržateľný koncept. Vytvorili sme preto hravý a vizuálne príťažlivý priestor s množstvom prírodných prvkov a živej zelene.“

Ladislav Kusnyer, Senior Project Manager, CBRE

Skĺbenie pobytovej plochy s rôznymi typmi sedenia vrátane hojdacích sietí, drevenej podlahykvetináčov na intenzívnu zeleň, návštevníkom ale aj zamestnancom evokuje relaxačnú zónu. Po obvode terasy sa nachádza „senzibilný“ chodník z kameňov rôznych veľkostí.

Photo by Wood & Company Real Estate

Súčasťou strechy je aj divoká kvitnúca lúka, ktorá svoju tvár mení podľa ročných období. Na oceľových lankách sa vinie nenáročný pavinič, ktorý poskytuje príjemné tienenie a navyše sa na jeseň prekrásne sfarbuje.

Photo by Wood & Company Real Estate 

Práve nevyužitá strešná plocha o veľkosti 350 m2 bola tým posledným, čo v BBC 5 nemalo žiadny účel. Dnes ponúka zelenú psychohygienudychberúci výhľad na Bratislavu v opojený čerstvého vzduchu.

Photo by Wood & Company Real Estate

Terasu možno využiť na prezentácie a v letných a teplých mesiacoch aj na neformálne firemné podujatia až do večerných hodín. 

Aj takto sa dá zmeniť sivá strecha v oázu oddychu na pracovisku. Zeleň si našla cestu aj do takéhoto Biznis centra v centr Bratislavy. Je to skvelý nápad čo hovoríte?

Moni

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie