Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

JAPANDI. Ohromné & štýlové spojenie dvoch svetov

Miesto pre zbytočnosti a chaos tu nemá miesto

Napriek tomu, že jednotlivé prvky pochádzajú z opačnej strany zemegule, spája ich niekoľko rovnakých znakov. Pre obidva z nich je typický minimalizmus a užitočnosť, ktoré prevládajú pred množstvom dekorácií. Každý objekt nachádzajúci sa v interiéri, má aj svoje osobité využitie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Authenticity + design (@autentic.interiors),

Čo vznikne spojením dvoch odlišných svetov do jedného štýlu?

Špeciálny dôraz sa kladie na výber nábytku. Severský štýl dáva prednosť zariadeniu, ktoré je nižšie a rovné, čo harmonizuje s japonskou filozofiou, ktorá podnecuje prepojenie medzi človekom a zemou. Obidve kultúry majú spoločné, že sa rozvíjali v drsných prírodných podmienkach. Hlavnou myšlienkou, ktorou sa štýl Japandi riadi, je život v harmónii s prírodou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Luxabitat – Luxury Home Decor (@luxabitat),

Zároveň sa spája s ochranou prírody. Stal sa populárnym práve so vzrastajúcim záujmom o problémy týkajúce sa životného prostredia. Človek 21. storočia chce každý svoj deň prežívať jednoducho a udržateľne. A presne toto sú kvality, ktoré Vám Japandi ponúka.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @ifyapi,

Výnimočné farebné prevedenie

Tento hybridný trend je dokonalý mix chladných a žiarivých farieb typických pre Škandináviu a prvky prírody príznačné pre Japonsko. Práve kontrast prvkov reprezentujúcich tieto dve krajiny vzdialené 8000 kilometrov od seba, je v tomto prípade kľúčom k vytvoreniu vizuálne zaujímavému interiéru.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @ifyapi,

Pastelové farby chladnejších odtieňov ako ružová, modrá, sivá a zelená zharmonizujú a zahrejú práve zemité odtiene hnedej, béžovej a element dreva, ktoré sa často využíva aj na obklad stien a s ktorým sa spája aj obľuba ručnej práce a úcta k tradíciám. Japonsko a Škandinávia sú povestné tým, že oceňujú veci, ktoré boli ručne vyrobené, pretože boli stvorené starostlivo a udržateľne. Všetky vyrobené dekorácie majú v domácnosti špeciálne miesto a plnia svoju funkciu a účel.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Eléonore M. (@eleonorem.deco),

A čo si myslíte o Japandi vy? Ktoré princípy by ste využili a aplikovali priamo vo svojej domácnosti a ktorým by ste sa pre zmenu vyhli?

Lia

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie