Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Magické fontány vytárajú perfektný očný klam. Čo je to za trik?

Prečo má tento zaujímavý objekt názov magická fontána? No práve kvôli neviditeľnému zdroju vodu, ktorý je pre túto fontánu symbolický. No začnime pekne od začiatku…

Ako a prečo začal Jozef s touto prácou?

„Začal som s tým asi pred 2 rokmi. Najprv som si urobil takú malú izbovú fontánku, ktorú som zdieľal na svojom facebooku a instagrame. Na to sa mi ozval známy, že by chcel podobnú ale o dosť väčšiu. Bola to pre mňa výzva a od vtedy to stále zlepšujem – ako proces výroby tak aj celkový vzhľad a jednoduchosť inštalácie na strane zákazníka,“

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jozef Eľko (@bongomanelizz),

Ako vzniká očný klam tečúcej vody?

Základom je transparentná trubica, ktorou je voda čerpadlom vytláčaná hore a následne kohútikom na vrchu je prúd vody usmerňovaný naspäť dole do nádoby s vodou. Voda v nej celý čas cirkuluje a tým vzniká očný klam.

Kmeň – základný pilier fontány

Hoci táto magická fontána vyzerá jednoducho, opak je pravdou. Základnými materiálmi sú: kmeň (ktorý môže vážiť až 60kg) a ktorý je následne ošetrovaný proti škodcom a natretý niekoľkými vrstvami chrániaceho laku. Ďalej je to kovová nádoba, transparentná trubica, fontánové čerpadlo, kamene a plastové súčiastky, z ktorých je zložený kohútik. Najnáročnejšou časťou výroby je vyrezanie diery do kmeňa. Celý proces výroby trvá 2 až 3 týždne.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jozef Eľko (@bongomanelizz),

Aká je cena?

Cena sa pohybuje od 100 do 300 eur. Závisí to od kmeňa a jeho veľkosti. Jozef sa stále snaží zlepšovať a hlavne zefektívňovať proces výroby tak, aby bol schopný dostať sa na hranicu cca. 10 fontán mesačne. Oslovila vás táto mágia vo forme tajomnej fontány, nám úplne vyrazila dych. Tento doplnok jednoducho očarí!

Kaja

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 5x
  • 0x
  • 2x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie