Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Praktický manuál: Zariaďte si domácnosť v rustikálnom štýle II.

Retro doplnky a vôňa byliniek

Vyhnite sa moderným materiálom ako je plast či antikor. Ideálnym materiálom v kombinácii s drevom je mosadz. V kuchyni a kúpeľni voľte mosadzné úchytky a doplnky. Elektrické zásuvky, zástrčky aj spotrebiče si vyberajte v retro vzhľade. Doplnky voľte rovnako v retro štýle.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Déco | Inspiration | Beauté (@mademoisellaure),

Náš tip: keramika a prútené koše

V tomto štýle sa veľmi často možno stretnúť s otvorenými policami, ktoré poskytujú dostatok miesta na vystavenie všetkého, čo vnáša do interiéru vidiecku náladu. Keramické šálky, staré poháre na zaváranie, mažiare, liatinové panvice, prútené košíky. Typické sú tiež bavlnené vrecká naplnené sušenými bylinkami a hubami. Tieto dekorácie rozvešajte v kuchyni alebo na terase, kde vykreslia tú správnu atmosféru. Rajom pre milovníkov vidieckych dekorácií sú mnohé eshopy. Nájdete tam všetko od bytového textilu, cez keramiku, svietniky, vešiaky, prútené koše až po prírodnú kozmetiku.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ??? ?????? ?????? ???? ? (@thelittleburlapbarn),

Farby prírody

Farebná schéma sa drží neutrálnych tónov, akými sú biela, bledohnedá, krémová, béžová a šedá farba. Viac, ako na lesklý povrch, je treba staviť na matný vzhľad. A keď pôsobia farby zašlo, je to len dobre.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interior Inspiration (@myinspiringinterior),

Recyklujte!

Nechajte vyniknúť krásu rokmi a zubom času prevereného nábytku a bytových doplnkov. Rustikálny štýl je do veľkej miery o recyklácii a dávaní nového života starým veciam. Tie pravé poklady nájdete napríklad u starých rodičov na povale či v antik bazároch. Pátrajte po autentických veciach z minulosti. Nezabúdajte! Čím staršie a “ošarpanejšie”, tým viac ducha a originality vnesú do vášho rustikálneho interiéru.

Páčil sa vám náš praktický sprievodca? Za každým dizajnovaním priestoru stojí mnoho práce, možno bude trvať dlhší čas, kým dosiahnete kompletne zariadený domov. Ale výsledok iste stojí za to.

LENKA

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie