Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Karafa je štýlový džbán pre praktický servis do domácnosti

Karafa na víno

Pri dekantácii sa víno prelieva do karáf kvôli zvýrazneniu arómy, chuti a oddelenia prípadného sedimentu vo víne. Dôležitý je nielen čas, ktorý víno strávi v tejto nádobe, ale aj jej tvar. Záleží na tom, na akej veľkej ploche skla sa víno rozprestiera. To ovplyvňuje, na akú veľkú plochu vína pôsobí vzduch a kyslík.

elegantné pitie z karafy na víno
Obrázok od Rene1905 z Pixabay
Karafa na vodu

Načo udržiavať vodu v plastových fľašiach? Oveľa príjemnejšie je naliať ju do karafy, pridať citrón či bylinky a máte fajný nápoj a zároveň skvelý doplnok.

štýlová karafa na vodu modrej farby
Obrázok od Karolina Grabowska z Pixabay

Sklenená karafa v letných mesiacoch udrží vodu osviežujúco studenú. Ak si ju vyberiete s uzáverom – nehrozí žiadne rozliatie.

Karafa na alkohol

Pite whiskey, rum či iný druh alkoholu štýlovo. Na dnešnom trhu nájdete rôzne dizajnové kúsky s pevnou zátkou a tesnením, ktoré nezmenia chuť ani vôňu nápoja. Navyše číre hrubé sklo okrem odolnosti pri náraze zdôrazní aj jantárovú farbu whiskey či likéru.

krásne prestretý stôl s karafou a vínovými pohármi
Obrázok od 272447 z Pixabay

Nezáleží, či pri pití preferujete alko alebo nealko – karafa by vo vašom domácom bare nemala chýbať. Už viete aký darček dáte svojim blízkym na najbližší sviatok? 🙂

Vychutnajte si svoje nápoje štýlovo!

DomiCe

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 0x
  • 0x
  • 5x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie