Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Virtuálny model celej Banskej Bystrice je voľne prístupný

Táto priestorová mapa sa skladá z takmer 19-tisíc stavieb a predovšetkým má slúžiť ako pomôcka a obraz reality mesta. Do modelu sa budú vkladať všetky investičné plány a slúžiť bude pre lepšiu a realistickejšiu vizualizáciu územia mesta Banská Bystrica.

Virtuálny digitálny 3D model mesta Banská Bystrica nájdete TU.

Digitálna mapa mesta Banská Bystrica

Mesto vždy vyžaduje od investorov a projektantov dokumentáciu plánovanej výstavby. Vďaka tomuto 3D modelu bude mať mesto možnosť vložiť objekt priamo do lokality, aby sa mohli analyzovať a zhodnotiť funkčné, estetické a architektonické stránky budúcej stavby.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Banska Bystrica | Slovakia (@visitbanskabystrica),

Simulovaná výstavba

Virtuálna realita mesta slúži aj na zistenie svetelných pomerov, no zohľadňuje aj estetické a funkčné aspekty plánovaných stavieb tak, aby sa hodili do koloritu mesta. Po vložení plánovanej stavby do 3D modelu sa zistí, či stavba nepoškodí aktuálny výhľad, nebude tieniť a nebude pôsobiť rušivo v priestore, kde ju plánujú umiestniť.

Mapa detailne stvárňuje historické centrum aj s podrobnými architektonickými prvkami ako sú komíny či vikiere. Užívateľ nájde v 3D modeli aj mestské časti a plánované objekty v intraviláne (aj keď s nižšou mierou detailu).

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Banska Bystrica | Slovakia (@visitbanskabystrica),

Moderné technológie dnes už umožňujú vytvárať digitálne mapy v 3D priestore. Rovnako ako môžu slúžiť architektom, plánovačom výstavby či správcom inžinierskych sietí, tak aj obyvateľom mesta.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie