Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Nové interiérové dvere. Čo je dobré vedieť?

Aký je účel interiérových dverí?

Interiérové dvere slúžia na utesnenie miestností pred prúdením vzduchu, zvyšujú súkromie a regulujú teplo, chlad a hluk, čo môže mať výrazný vplyv na vaše pohodlie a účty za elektrinu.

Vyberte si svoj štýl

Typy otvárania dverí sú dnes naozaj rôzne. Jednokrídlové dvere sú klasika a najbežnejšou voľbou pre interiérové ​​dvere. Posuvné dvere sa používajú v mnohých domácnostiach napr. na oddelenie chodby s obývacou izbou alebo tam, kde je obmedzený priestor.

moderné šedé zasúvacie dvere a moderný interiér
Obrázok od shannonrphillips z Pixabay

So zasúvacími dverami ušetríte ešte viac miesta. Priestor v stene umožňuje, aby sa dvere posúvali dovnútra a von z nich. Ak sú vám aj posuvné dvere nepraktické, môžete zvážiť malé dvojkrídlové dvere pre zachovanie priestoru.

Keď si upresníte aký štýl sa vám páči, rýchlo zúžite svoje možnosti. Máte radi zdobené detaily, priame alebo zakrivené línie, alebo sa vám páči viac industriálny vzhľad? Venujte pozornosť priestoru, do ktorého dvere vstúpia, ako aj celkovému vzhľadu miestnosti.

Ak napríklad máte obyčajné biele steny, môžete sa odvážne baviť nielen s dizajnom, ale aj s farbou dverí.

Nebojte sa kombinovať! Mnohokrát si myslíme, že dvere musia byť v rovnakom dizajnovom štýle alebo farbe v celom dome. Nechajte sa presvedčiť, že to tak nie je. Môžete kombinovať mnoho rôznych štýlov a materiálov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Skalsa (@skalsa.windows),

Dvere do kúpeľne sú náchylné na vlhkosť, preto nezabudnite vziať do
úvahy materiál aj farbu.

Vyberte si svoj materiál

Dvere z masívneho dreva môžu byť vyrobené zo širokej škály drevín, čo robí rozdiel v konečnej cene. Majte na pamäti, že masívne drevo sa zmenšuje a rozširuje s meniacimi sa teplotami a vlhkosťou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Audrey Crisp (@audreycrispinteriors),

Dvere s plným jadrom majú omnoho lepšie vlastnosti tlmenia zvuku a regulácie teploty ako lacnejšie duté dvere z drevotriesky.

Kovové a sklenené dvere ponúkajú moderný vzhľad. Zvyknú byť drahšie ako väčšina modelov z dreva, ale stále lacnejšie ako dvere z masívneho dreva.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa INTERIÉROVÉ A VCHODOVÉ DVEŘE ? (@dvereazarubnekomondoor),

A nakoniec, keď ste už vybrali tie pravé, je čas na inštaláciu! Môžete mať aj tie najlepšie vyzerajúce dvere, ale ak ich vložíte do nevhodného rámu alebo zle zavesíte, rýchlo to pokazí celkový vzhľad.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dusan Klbecko (@lavabo_interiordesign),

Určite si dokážete vybrať správny štýl, avšak kvalita a funkčnosť je dôležitým aspektom pri výbere dverí a určite sa oplatí do nich investovať. Pochváľte sa v komentároch podľa čoho ste si vybrali správny typ vy.

DoDo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie