Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Kreatívne sedenie do záhrady: 3 „urob si sám“ nápady

Využite staré pneumatiky

Aj keď sa môže zdať, že staré pneumatiky sú vhodné tak akurát na vyhodenie, ľahko sa dajú prerobiť na niečo užitočné. Pre menej chtivých môže byť motiváciou to, že rozloženie jednej pneumatiky trvá až neuveriteľných 500 rokov. Spôsob, akým sa tomu dá vyhnúť, je pneumatiky prerobiť napríklad na taburetky. Možností je hneď niekoľko – môžete zvoliť taburetku zo špagátu alebo jednoduché polstrovanie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ziva Menachem Amit (@zivamit_1976),

Sedenie z paliet

Podobne ako staré pneumatiky, aj staré palety sa kedysi zvykli vyhadzovať. Aj keď je pravdou, že drevené palety často nie sú úplne presne a precízne vyrobené, ide o univerzálny stavebný prvok, ktorý sa dá jednoducho prispôsobiť. Vďaka tomu sa dnes už oveľa častejšie využívajú na výrobu „vonkajšej pohovky“. Inak povedané, jednotlivé palety sa na seba poukladajú a zafixujú niekoľkými skrutkami, aby vytvorili konštrukciu na sedenie.
Paletovú konštrukciu následne stačí zútulniť vankúšmi a dekami a razom na záhrade vytvoríte skvelé miesto na oddych.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Pavla Tvrdíková (@bydlimhezky),

Ak radi majstrujete a vymýšľate kreatívne a originálne bytové doplnky, nechajte sa inšpirovať samotnou prírodou, pretože aj v tom, čo vyzerá ako odpad, sa dá nájsť druhé využitie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa kwetu_craft&home decoration (@kwetu_craft),

Betón a drevo

Povaľujú sa vám na záhrade betónové tvárnice a pár drevených trámov? Ako už iste tušíte, aj tento materiál sa dá použiť na výrobu pohodlného sedenia na oddych v záhrade. Zatiaľ čo trávnice poslúžia ako oporné časti, trámy zase budú tvoriť časť na sedenie. Rovnako ako pri sedení z paliet, stačí priniesť pár vankúšov a diek a po dni strávenom vo svojej záhradke môžete pohodlne sedieť s vyloženými nohami a užívať si harmóniu okolia.

Pohodlné záhradné sedenie do altánku aj záhrady
Photo by @unsplash.com

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie