Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Problém so slimákmi v záhradke? Toto riešenie vás prekvapí

Bez komárov na terase

Ideálna situácia, ktorú všetci dobre poznáme. Užívate si pokojné chvíle na terase a zrazu na vás zaútočí komár. Ak sa chcete zbaviť týchto neželaných letných návštev, vyskúšajte náš prvý trik. Nasypte usušenú kávovú usadeninu spolu s pomletým bobkovým listom do alobalu a zapáľte. Táto kombinácia je silne aromatizujúca a odpudzuje komáre aj mušky. Komáre majú receptory, vďaka ktorým vyhľadávajú zdroje krvi, no tento dym ich zaručene odradí.

komár cicia krv z ruky
Autor fotky: icon0.com na Pexels

Prečítajte si tiež, ako sa natrvalo a biologicky zbaviť vošiek vo svojej záhrade. Skvelé tipy!

Káva pomôže v záhrade

Mnohí majú vo svojej záhrade problém s devastujúcimi slimákmi. Bežne požierajú rastúcu úrodu a voľne sa pohybujú po chodníčkoch pomedzi hriadky, čo tiež nevyzerá vábne. Už slabý roztok kofeínu odradí ulitníkov a v kombinácii s pilinami robí tento trik skutočné divy. Po obvode obsypte svoj záhon širokými pilinami a následne ho polejte výluhom z kávovej usadeniny. Pach kávy neodpudzuje len slimáky. Ak máte problémy s mravcami, vsypte kávovú usadeninu na cestičky, po ktorých chodia. Jednoduché riešenie, ako sa zbaviť týchto tulákov!

slimák požierajúci úrodu v záhrade
Autor fotky: Valeriia Miller na Pexels
Bio hnojivo pre bio domov

V záhrade ešte ostaneme. Kávová usadenina je skvelým hnojivom plným dusíkatých živín, fosforu, dusíka a antioxidantov. Tie potrebujú rastlinky aj sadenice pre lepší rast a krajší vzhľad. Buď usadeninu priamo vsypte do hliny, alebo ju pridajte do kompostu. Ak nemáte záhradu, ale radi by ste kompostovali biologický odpad z kuchyne, určite vás zaujme štýlový a ekologický spôsob kompostovania – vermikompostér, ktorý rozloží odpad na kvalitné hnojivo aj v panelákovom byte.

dážďoky používajúce sa na vermikompostovanie
Autor fotky: Sippakorn Yamkasikorn na Pexels
Pre domácich miláčikov

Malé množstvo kávovej usadeniny votrite počas kúpania do srsti svojho štvornohého priateľa. Blchy neznášajú pach kávy a po dôkladnom opláchnutí zvieraťa zmiznú v odpade. Pri aplikovaní tohto domáceho receptu dajte pozor, aby sa káva nedostala do úst a očí zvieratka.

mokrá čivava s penou na hlave
Autor fotky: nishizuka na Pexels
Neutralizuje pachy

Pri veľkom upratovaní a čistení netreba zabúdať ani na domáce spotrebiče. Vyschnutá usadenina z kávového moku absorbuje nežiaduce pachy z chladničky. Jednoducho ju len nasypte do misky a vložte na jednu z poličiek v chladničke. Nechajte misku vnútri pár dní. Lacné a rýchle riešenie, ako odstrániť zápach len za pomoci kávových zvyškov.

mladá žena pred chladničkou drží ruke čerstvé paradajky
Autor fotky: Andrea Piacquadio na Pexels

Vyskúšate niektoré z našich trikov a rád? Napíšte nám do komentára, ako sa vám podarilo lacným spôsobom zbaviť slimákov, komárov či nepríjemného zápachu. Budeme sa tešiť.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie