Dnes je 16.apríla 2024, meniny má Dana/Danica

Domček deduška Večerníčka rekonštruujú! Bude dostupnejší

Drevenica bez klincov

Národná kultúrna pamiatka nachádzajúca sa v Prešovskom kraji sa začiatkom júla začala rekonštruovať. Plánovaný termín ukončenia rekonštrukcie je november 2020. Domček bol v dezolátnom stave. Verejnoprávne médium RTVS sa rozhodlo tento architektonický skvost zachovať aj pre ďalšie generácie. Zrubovú chalúpku čaká obnova strechy, okien a okeníc, poškodených drevených hranolov, drevenej podlahy. Domček bude mať novú bielu omietku, komín a slamenú strechu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Pavol AlfaReality Kakaš (@pavol_kakas),

Turisticky dostupnejšia

Domček deduška Večerníčka chcú presťahovať do turisticky dostupnejšej lokality (Nová Sedlica). Zachovaná stavba bude presne ako tá pôvodná, pretože sa vlastníci rozhodli domček zrekonštruovať tradičnou technikou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Antonia Biskova (@antoniabiskova),

Domček bude zrekonštruovaný aj zásluhou programu – Obnovme si svoj dom. Vďaka pridelenej sume 74 500 € sa dvere chalúpky návštevníkom otvoria už do piatich mesiacov! Národná kultúrna pamiatka bude slúžiť stálej expozícii, kde si návštevníci budú môcť pozrieť depozitár detských programov a zaspomínať na Deduška Večerníčka a jeho príbehy.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Romi ? (@romietto),

Štyri ročné obdobia

Obnovou takýchto historických stavieb a ich rekonštrukciou sa podporuje cestovný ruch na Slovensku a uchovávajú sa pamiatky viažuce sa k televíznym detským rozprávkam, ktoré si pamätajú už tri generácie divákov RTVS.

Pamätáte si na originálnu zvučku a túto chalúpku Deduška Večerníčka? Myslíte si, že okrem chalúpky zrekonštruujú aj búdu pre verného bieleho psíka, ktorý sprevádzal Deduška Večerníčka na pochôdzke pri zapaľovaní hviezd? Napíšte nám do komentára vaše názory. Budeme sa tešiť.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 1x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie