Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Valentín s dobrým jedlom v dizajnovom prostredí bistra Bite&Byte

Jedálniček na mieru

Oboje totiž ponúka holistické bistro Bite&Byte v Bratislave, o ktorom ste si už na našom webe mohli prečítať. Aké novinky ponúka toto unikátne bistro?

Koncom minulého roka predstavilo bistro nové menu, ktoré vytvorilo v spolupráci s nutričnými poradcami. Cieľom bolo ponúknuť návštevníkom individuálny prístup, na ktorom si majitelia Samuel Pokorný a Filip Štefanička zakladajú. „Zapojiť odborníkov na výživu a správnu životosprávu do procesu vytvárania jedál a nápojov v Bite&Byte, bol už dlhšie náš plán,“ vysvetľujú.

Zdroj foto: Bite&Byte

V spolupráci oslovili nutričnú terapeutku a vedkyňu Petronelu Forišek Paul, kondičného kouča Michala Páleníka či pohybového terapeuta Dominika Hopjáka. „Keďže náš koncept berie do úvahy práve individuálne potreby ľudí, tak sme potrebovali dať dokopy odborníkov, ktorí by nám vedeli pomôcť pripraviť ponuku nápojov a jedál, ktorá čerpá z ich dlhoročných skúseností,” dodal Samuel Pokorný.

Nutričný odborníci
Zdroj foto: Bite&Byte

Petronela Forišek Paul vytvorila pre bistro raňajky. Michal Páleník, ktorý sa zameriava predovšetkým na problematiku nadváhy a obezity vytvoril pre Bite&Byte okrem iných jedál i proteínové smoothie. „Toto smoothie predstavuje ideálnu formu ľahko vstrebateľného a zároveň sýteho, chutného a zdravého snacku,” upresňuje Michal Páleník. Tretí z odborníkov je Dominik Hopják so zameraním na udržateľnú a funkčnú adaptabilitu jednotlivca. „V spolupráci s Dominikom sme vytvorili jedlo, ktoré predstavuje štvorblokovú porciu s vyváženým pomerom makroživín. Tento pomer má napomáhať k prinavráteniu hormo-nálneho balancu,” vysvetľuje Samuel Pokorný.

Vedeli ste, že? Jedálniček, zloženie jedál a množstvo iných užitočných informácií nájdete v aplikácii bistra, s ktorou si jedlo v bistre i objednáte a zaplatíte.

Nad valentínskym menu si však nemusíte lámať hlavu. V Bite&Byte si môžete vybrať z dvoch menu, vegánskeho i nevegánskeho, zostavených špeciálne na túto príležitosť. Tešiť sa tak môžete na cviklový tatarák, kačacie prsia alebo zelerový steak s glazúrovanou zeleninou a batátovým pyré či na sladké prekvapenie.

Bistro Bite&Byte
Zdroj foto: Bite&Byte
Prostredie, v ktorom chutí

Okrem chutného jedla však svoju lásku určite oslníte i výberom prostredia, ktoré odzrkadľuje filozofiu bistra. „Chceli sme, aby priestor pôsobil čisto a uhladene. Jednoducho, aby vyjadroval to, čo sme a kam smerujeme. Naša požiadavka preto bola, aby pôsobil transparentne. Musím však povedať, že nás profesionáli v dobrom slova zmysle upratali a nasmerovali,“ povedal pri oficiálnom otvorení v rozhovore Samuel Pokorný.

Vedeli ste, že? Za finálnou podobou priestoru stojí Štefan Petras z architektonického ateliéru Endorfine a Lucia a Barbora z tool.iarchitects.

Bistro Bite&Byte
Zdroj foto: Bite&Byte

Interiér od spomínaných autorov pôsobí minimalisticky a svetlo, aj vďaka využitiu neutrálnych farieb či presklených plôch. Tento vzdušný priestor dopĺňajú dizajnové prvky, ktoré vo výsledku vytvárajú harmonický a príjemný celok. Jedným z takýchto prvkov je osvetlenie v podobe vidiacich žiaroviek či rozmernejšie a výraznejšie kruhové svietidlá. Príjemnú atmosféru dopĺňajú i zelené rastliny, ktoré sú rozmiestnené po celom interiéri tak, aby nepôsobili rušivo. Priestor v jemných neutrálnych farbách oživuje kontrastný čierny barový pult.

„Priestor sme si vyberali vzhľadom na veľkosť a potenciál vyžitia. Možností bolo viac, no práve toto bol ideálny priestor pre nás, ktorý sme si pretvorili presne podľa našich potrieb,“ dodáva Filip Štefanička.

Ešte ste nemali možnosť navštíviť toto unikátne bistro? Zamilujte sa do chutného jedla a dizajnového prostredia práve na Valentína.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 1x
  • 3x
  • 7x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie