Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Bistro Bite&Byte: Zážitok z objednávky, jedla a interiéru

Objednávka šitá na mieru

Vďaka aplikácii získate prehľad o zložení vášho jedla. Jednoducho si zvolíte, ktoré ingrediencie v ňom nechcete a ktoré by ste si radi pridali. Túto možnosť ocenia vyberaví jedáci i ľudia, ktorí trpia alergiami či intoleranciami.

„Vytvorili sme si databázu viac ako 1000 surovín, evidujeme 25 nutričných údajov, 5 intolerancií, 6 stravovacích preferencií a iných vzájomných závislostí. Následne sa všetko prepočítava a hodnoty sa zobrazujú klientom. Na to je potrebné mať dáta a aj systém, ktorý to dokáže,“ približujú autori projektu.

Filip Štefanička a Samuel Pokorný
Zdroj foto: Bite&Byte
Stačí pár klikov

Tu však zážitok z objednávky jedla nekončí. Papierové menu by ste na stoloch v Bite&Byte hľadali len ťažko. Na objednanie jedla, výber obsluhy, zaplatenie i ohodnotenie objednávky vám stačí pár klikov. Aplikácia vám pomôže dokonca aj vtedy, keď neviete, čo si z ponuky jedál a nápojov vybrať. Digitálne menu má hneď niekoľko výhod. Okrem toho, že šetrí prírodu, je i flexibilné a finančne nenáročné.

Bite&Byte sa snaží smerovať k zero waste ideológii aj tým, že využíva všetky ingrediencie na maximum a pracuje so sezónnymi surovinami. Ekológiu sa tak snaží prenášať priamo do kuchyne. Koncept berie ohľad na udržateľnosť a produkciu odpadu pri príprave stravy.

Bistro Bite&Byte
Zdroj foto: Bite&Byte
Interiér nesie myšlienku bistra

Okrem jedla na mieru však Bite&Byte ponúka aj priestory pre coworking pre 18 ľudí s toaletou a sprchou. Na druhom poschodí sa nachádza aj zasadacia miestnosť či špeciálny priestor pre vybavovanie telefonátov.

Samotný interiér pôsobí minimalisticky a vzdušne aj vďaka preskleným plochám a neutrálnym farbám. Atmosféru priestoru podčiarkujú kruhové svietidlá či visiace žiarovky. Celok dopĺňajú aj detaily, akými sú zelené rastliny či kontrastná čierna farba pultu.

 „Priestor sme si vyberali vzhľadom na veľkosť a potenciál vyžitia. Možností bolo viac, no práve toto bol ideálny priestor pre nás, ktorý sme si pretvorili presne podľa našich potrieb. Architektúra je nevyhnutnou súčasťou stavebníctva a preto sme naše predstavy zverili do rúk profesionálov,“ povedal Filip Štefanička.

Coworking Bite&Byte
Zdroj foto: Bite&Byte

„Chceli sme, aby priestor pôsobil čisto a uhladene. Jednoducho, aby vyjadroval to, čo sme a kam smerujeme. Naša požiadavka preto bola, aby pôsobil transparentne. Musím však povedať, že nás profesionáli v dobrom slova zmysle upratali a nasmerovali. Podľa pôvodných požiadaviek mal byť tento priestor zelený,“ dodáva so smiechom Samuel Pokorný.

„Chceli sme presklené plochy, poschodie, z ktorého by bolo vidieť do priestorov bistra. Samuel s nimi trošku bojoval. Ja som pochopil, že ak zadáte projekt návrhárom a dizajnérom, je to ich dielo,“ doplnil Filip.

Za finálnou podobou priestoru stojí Štefan Petras z architektonického ateliéru Endorfine a Lucia a Barbora z tool.iarchitects.

S kým by ste toto jedinečné bistro navštívi vy? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 2x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie