Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Bude Incheba Národné kultúrne a kongresové centrum?

Nová Incheba

Hlavnou myšlienkou autora návrhu Ivana Kulifaja, je nadviazanie na dielo slovenského architekta Vladimíra Dedečka. Symbiotickou modernizáciou súčasnej stavby a jej okolia by tak mohlo vzniknúť nové multifunkčné centrum na pravej strane Dunaja s 17 300 m2 kongresových a reprezentačných priestorov, 15 000 m2 zelených plôch3 500 parkovacími miestami. Incheba oslovila na spoluprácu Diller Scofidio + Renfro, architektonicko-dizajnérske štúdio z New Yorku. Samotná realizácia projektu by podľa Rozina ml. mohla trvať 3 roky.

Vynovená Incheba by bola sprístupnená po celý rok a slúžila ako domov pre všetky druhy umenia. Na svoje by si prišli hudobníci, tanečníci, výtvarníci, sochári či iní umelci.

Radi sa dozvedáte o nových projektoch, ktoré modernizujú Slovensko? Prečítajte si aj článok 5 projektov, ktoré robia z Bratislavy mesto budúcnosti.

Súťaž o nové Národné kultúrne a kongresové centrum

V súčasnosti sa o novú lokalitu NKKC uchádza aj projekt Nový Istropolis od developerskej spoločnosti Immocap Group. Investičný projekt má vyrásť na mieste dnešného Domu odborov na Trnavskom mýte.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa YIM.BA – Yes In My Bratislava (@yimba.sk),

Vhodné miesto avizuje aj J&T Real Estate v rámci projektov Eurovea City alebo Nové Lido.

Poznáte niekoho, kto by sa rád dozvedel o nových developerských projektoch? Označte ho/ju pod článok a napíšte nám, čo si myslíte o novom koncepte Incheby.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie