Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Gastro pasáž v obchodnom centre oslovuje aj tribúnami

Aktivity aj miesto navyše

Východiskovým bodom autora bola ambícia pretvoriť priestor obchodného centra tak, aby návštevníci trávili voľné chvíle práve na tomto mieste. Vychutnávať sa dá nielen dobré jedlo, ale aj konkrétne miesto, kde sa zákazníci rozhodnú občerstviť. Nedostačujúca kapacita pôvodného priestoru neponúkala priestor pre ďalšie aktivity a potreby návštevníkov. To bolo spúšťačom originálnych zmien.

Nevýhody sa stali prednosťou

Zhmotnením ambicióznych plánov sa trojnásobne zväčšila úžitková plocha. Pri realizácii boli zohľadnené aj nevýhody pôvodného food courtu, využila sa nanovo hĺbka a objem celého priestoru. Dizajnér videl viacero príležitostí, ako poskytnúť ploche novú identitu a zároveň ohraničiť obchodné objekty tak, aby nevznikal chaos.

Z diaľkových podhľadov je dobre viditeľná skulptúra „UFA“, ktorá slúži nielen na orientáciu, ale aj optické dotvorenie centra. Autor zámerne vytvoril stredovú komunikačnú os oslovujúcu návštevníkov. Veľmi atraktívnu časť tvoria kaskádové kvetináče a tribúna ústiaca do exteriérovej terasy s výhľadom na Galvaniho ulicu. Okrem hlavnej tribúny sa v objekte nachádza aj menšia tribúna vsunutá medzi dve reštauračné jednotky.

Zóny na sedenie sú alfou a omegou celého projektu. Jednotlivé zóny sa od seba líšia materiálovými, priestorovými aj nábytkovými spracovaniami. Každá časť však kladie dôraz na príjemné a prírodné povrchy s nadpriemerným akustickým prostredím pre návštevníkov.

Pasáž s tribúnami poskytuje unikátny priestorový zážitok. Úžitkovosť je na prvý pohľad čitateľná a veľmi praktická. Množstvo variácií, na ktorých si dali dizajnéri záležať, ukrýva fantastické výhľady, ktoré je lákavé objavovať.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie