Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Ateliér priamo v kuchyni či záhadné dvere: aj to je Byt D

Dispozičné zmeny

Po odchode detí z rodinného hniezda sa často menia požiadavky na bývanie. Príbeh Bytu D, ako ho označuje jeho autor Alan Prekop, mal presne takýto scenár. V pôvodnom byte dominoval drevený obklad, ktorý sa majitelia rozhodli zachovať. Nastali však veľké zmeny v dispozícii ďalších izieb.

Jedným zo zásadných rozhodnutí bolo zväčšiť kuchyňu a vytvoriť jedáleň. V predošlej dispozícii táto miestnosť absentovala. Keďže detská izba už nebola potrebná, rozhodla sa domáca pani pre modernú kuchyňu s jedálňou, kde bude môcť hostiť svoju rodinu a priateľov. Zátišie s jedálenským stolom tvorí výrazný element a krásna podlaha dodáva Bytu D originálnu atmosféru. Z druhej detskej izby vznikla hosťovská izba, ktorá aj vďaka prirodzenému osvetleniu mohla vyniknúť a naplno ukázať svoje dominantné rysy.

Záhadné dvere do…

Za stenou, ktorá je obložená dreveným obkladom, sa ukrývajú ďalšie izby. Z technického hľadiska bolo náročnejšie skombinovať existujúce detaily s novými, ktoré sa mali aplikovať. Detaily skrytých dverí a smart riešenia si však aj tu našli svoje uplatnenie a moderný interiér môže prezentovať miesto, kde sa spojila triezva racionálnosť so snahou o útulnosť. Kúpeľňa a technická miestnosť ostali teda skryté, no na štýle im to však neubralo.

Interiér je samozrejme predelený na dennú a nočnú časť. Podarilo sa to zabezpečiť vysokou policovou skriňou s výraznými farebnými akcentmi. Na základe požiadaviek majiteľky to boli práve odtiene ružovej a zelenej. Dennú časť krásne dopĺňa výrazná sedačka. Opäť tu vyniká drevená podlaha a doplnky vo forme výrazného osvetlenia a knižnice, na ktorú iste padne zrak nejednému knihomoľovi.

Zaujímavosťou je, že priamo v kuchyni bol vďaka remeselnej zručnosti vytvorený aj malý stolík. Hoci je pokračovaním kuchynskej linky, jeho účel je trochu netradičný. Stolík je pri okne a poskytuje výhľad na Mlynskú dolinu. Majiteľka tu rada tvorí a maľuje. Nikdy neviete, či pri varení nepríde inšpirácia. 🙂

Skutočná krása je harmóniou kvalitného bývania, ktorá je zabezpečená na dlhý čas. Tento nominovaný interiér je ukážkou, že keď „deti vyletia z hniezda“, domov môže vždy vyzerať úchvatne.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 2x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie