Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Pod kostolom sa nachádza multifunkčná sála. V čom je iná?

Kostol s divadlom

Rekonštrukcia sakrálneho priestoru nebola pre ateliér Lang Benedek novinkou. Pôvodný kostol mal byť postavený podľa vzoru baziliky. Z finančných dôvodov však musel byť pôvodný plán upravený a vznikla tak funkcionalisticky ladená stavba zo železobetónového skeletu a tehlového muriva.

Priamo pod kostolom sa nachádza multifunkčná sála, ktorá po úpravách ukázala svoj celý potenciál. Ešte pred vojnou sa tu konali divadelné predstavenia, športové podujatia či filmové večery. Multifunkčná sála sa nachádza v podzemí a pôvodne mala ako zdroj svetla a čerstvého vzduchu len okná na jednej strane. Preto sa tvorcovia rozhodli nevyhovujúce technologické zázemie upraviť a zabezpečiť v podzemnom priestore funkčné zmeny.

Šikovné riešenie dva v jednom

Transformácia priestoru vznikla na základe nového LED osvetlenia, ktoré kopíruje trámový strop v hlavnej lodi. Na rozptyl slúžia lamely zavesené nad stropom. Rovnomerne distribuujú svetlo a slúžia aj ako akustické „baffle“ pohlcujúce zvuk. Ich ďalšou výhodou je to, že maskujú rozvody vzduchotechniky a sú odolné voči mechanickému poškodeniu.

Príjemné mäkké osvetlenie oddeľuje športovo-komunitný priestor od javiska. Podporuje to zároveň aj výrazný farebný kontrast bielej a čiernej farby. Multifunkčný priestor hľadiska má po krajoch umiestnenú lezeckú stenu zjednotenú podobne ako strop či ďalšie nosné prvky do bielej farby. Táto časť si zachovala pôvodnú liatu polyuretánovú podlahu výraznej červenej farby.

Multifunkčná sála pod zemou

Javiskový priestor sa vizuálne odčlenil spomínanou čiernou farbou a tabuľou na kreslenie. Vďaka vloženému schodisku pod javiskom vznikol aj sklad na odkladanie stoličiek. Príjemné a šikovné riešenia sa zrazu stali pre multifunkčnú sálu samozrejmosťou.

Občiansky interiér prešiel nevyhnutnými zmenami a posunul kvalitu komunitného života na vyšší level. Citlivo zakomponované moderné prvky a technológie pridávajú priestoru atraktívny pôvab.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie