Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Japonská kultúra stolovania už aj v Trenčíne. Spoznajte OYSHI

Chuť aj štýl

Japonská kultúra je výnimočná v mnohých smeroch – spôsobom uvažovania, jednoduchým prevedením v dizajne aj gastronómii. Tento prístup si zvolili aj zadávateľky projektu, v ktorom sa rozhodli eliminovať bežné výrazové prostriedky. Priestor je úmyselne navrhnutý tak, aby prezentoval vzdušnosť a otvorenosť. Okrem chuťového zážitku si tvorcovia dali záležať aj na sprostredkovaní toho vizuálneho. V interiéri dominuje biela farba doplnená o odtiene čiernej a béžovej.

Elementy z krajiny vychádzajúceho slnka

Jednotlivé miestnosti sú originálne svojim prevedením. Vytvárajú jemné kontrasty a použitý materiál podporuje celkový dojem. Originálnymi elementmi sú čierna keramická dlažba, steny omietnuté hrubozrnnou omietkou a lichobežníkový pôdorys vstupu pripomínajúci jaskyňu. Celkový elegantný efekt dotvárajú dlhé závesy po obvodových stenách s oknami a dverami na terasu. Priestor sa javí ako mäkký a pružný aj vďaka zaobleným rohom a klenbovým oblúkom, ktoré spoločne vytvárajú harmóniu reprezentujúcu kultúru stolovania viac ako 2000-ročnej japonskej tradície.

Vodný živel

Originálny drevený mobiliár tvorený lavicami, stoličkami a okrúhlymi stolmi z jelšového dreva svedčí o dobrom vkuse. Výtvarné umenie je v priestore bohato zastúpené napríklad v podobe textilných paravánov s kovovou konštrukciou s motívmi rýb a prírodných živlov. Práve ryby vo feng shui symbolizujú hojnosť, bohatstvo, prosperitu, lásku a priateľstvo. Ryby často žijú v spoločnosti alebo vo dvojiciach, preto je tento prvok zastúpený v interiéri, ktorý má za cieľ spájať a podnecovať k uchovávaniu dobrých vzťahov a priateľstiev.

Kvalitný dizajn, nápaditý spôsob prevedenia architektúry a v neposlednom rade chuťové zážitky sú synonymom reštaurácie nominovanej aj v súťaži INSAIDAWARDS2020. Za nápadom a prevedením stojí architektonické štúdio Hubinsky.

Interiér pocitovo nič neruší. Všetko má svoje miesto a samotná atmosféra vzbudzuje dojem pokoja a duchovnej harmónie.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie