Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Trendy v bývaní na rok 2021: Na čo sa môžeme tešiť?

Zemité tóny

Farba je základom každého trendu alebo štýlu. Rok 2021 sa bude niesť v tmavších zemitých tónoch. Na vzostupe tak budú hnedá, tmavozelená, modrá, sivá či karamelová. Tí, ktorí tmavé interiéry príliš neobľubujú, si prídu na svoje pri bledších alternatívach.

Zemité odtiene sa veľmi dobre kombinujú s kovovými detailami a drevom. Vytvárajú harmonickú súhru. Doma sa budete cítiť dobre nielen vy, ale aj vaši hostia.

moderná a krásne obývačka s kvalitným nábytkom
zdroj: shutterstock.com

Spomenuté odtiene budú tak populárne, že sa budú objavovať všade. Nebojte sa preto nimi nafarbiť aj steny. Hnedá obývačka či spálňa pôsobia príjemným dojmom. Tmavšiu miestnosť oživíte doplnkami v bledom prevedení. Najlepšou farbou je biela, no vhodné sú aj kovové odtiene ako strieborná či zlatá.

Zeleň všade, kam sa pozriete

Rastliny dodávajú interiéru veľmi pekný vzhľad. Prinášajú život a kúsok prírody. Mnohé z nich nie sú ani náročné na pestovanie. Vhodné sú pre úplne každého. Správne umiestnenie izbových rastlín začína vytvorením vhodného miesta. Do moderného interiéru sa hodia najmä ťahavé typy. Tie pokojne umiestnite na poličku. Niektorí ich dokonca vešajú.

moderná obývačka so zelenými rastlinami a farebnými dekoráciami
zdroj: shutterstock.com

Okrem ťahavých typov budú v tomto roku obľúbené aj palmy a bambusy. Spravidla ide o väčšie rastliny. Na svoje si prídu najmä majitelia domov a väčších bytov. Ak však v spálni alebo obývačke máte dostatok miesta, rozhodne si jednu kúpte.

Rada odborníka

V prípade, že premýšľate nad umelými kvetmi, túto myšlienku zažeňte najrýchlejšie, ako sa dá. Umelé typy nie sú pekné. Obľúbené boli pred približne 15-20 rokmi. Vyzerajú neprirodzene a mohli by spraviť viac škody ako úžitku.

Drevo na príjemnú domácu atmosféru

Predchádzajúci rok uväznil väčšinu z nás doma. Mnohí si museli zvykať na home office a množstvo času stráveného na jednom mieste. Na to, aby ste sa doma cítili dobre, je potrebné vytvoriť si správnu atmosféru. Tá je v dnešnej dobe dôležitejšia ako kedykoľvek predtým.

Príjemnú atmosféru domova dosiahnete správnou kombináciou farieb a materiálu. Farby sme si už spomenuli. Zemité tóny dokážu vytvoriť dobrú náladu a pôsobia upokojujúco. Aký materiál však zvoliť?

 prírodná drevená stena s krásnymi dekoráciami a zelenými prvkami
zdroj: shutterstock.com

Tým najlepším je drevo. To je známe nielen svojim štýlovým dizajnom, ale aj vysokou kvalitou. Vydrží roky, vďaka čomu sa doň oplatí investovať desiatky až stovky eur. Do interiéru sa hodí masívny stôl, pekná komoda, menšie doplnky alebo drevené dvere.

Nové trendy sú skvelé. Často pritiahnu pozornosť a zaujmú. Kvalitné drevené dvere sú však nestarnúcou klasikou, ktorá neomrzí. Dobre bude vyzerať aj po niekoľkých dekádach.

Industriálny štýl nahradí minimalizmus

Minimalizmus je jedným z veľmi obľúbených trendov. Čisté línie a bledé odtiene sa však z našich domovov pomaly vytrácajú. Nahrádzajú ich tmavšie farby, kovové doplnky a funkčné kusy nábytku.

Všetky spomenuté prvky obsahuje industriálny štýl. Ten bol populárny najmä v zahraničí. V roku 2021 ho však budeme môcť nájsť aj v našich končinách. Množstvo ľudí si pri tomto trende predstaví chladný tmavý interiér. Opak je však pravdou. Ak viete, ako na to, industriálny štýl môže vytvoriť teplú atmosféru domova.

industriálne zariadený byt v lukratívnej štvrti
zdroj: shutterstock.com

Pri najbližšom nakupovaní doplnkov siahnite po funkčných kúskoch. Sú to také, ktoré majú okrem pekného výzoru aj pridanú funkciu. Napríklad taburetka s úložným priestorom alebo štýlová miska na kľúče. Nezabúdajte ani na kov. Ten je jadrom tohto štýlu.

Rada odborníka

Pri výraznejších úpravách bytu, môže dôjsť k zmene hodnoty domácnosti. Navýšenie hodnoty bývania by ste mali prekonzultovať v poisťovni, v ktorej máte uzatvorené poistenie domácnosti.

Na záver…

Rok 2021 je plný noviniek a zaujímavých trendov, ktoré sa rozhodne oplatí poznať. Sú zaujímavé a mnohé z nich majú tendenciu stať sa nadčasovými. Moderné budú nielen počas nasledujúcich dvanástich mesiacov, ale aj v ďalších rokoch. Zariaďte si podľa jedného z nich domácnosť aj vy a uvidíte, že nebudete ľutovať.

zdroje: Insider.com / Goodhousekeeping.com

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 3x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie