Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

2v1: Architektúra a interiérový dizajn očami profesionála

Interiérový dizajn je súčasťou nášho života. Každý, kto niekedy riešil bývanie vie, že pustiť sa do tejto úlohy nie je vôbec jednoduché. Treba mať na pamäti nielen vizuálnu podobu či predstavu, ale aj mnohé praktické parametre konkrétneho interiéru.

Čo na to odborník?

„Na tvorbu interiérov aj stavieb treba nazerať s nadhľadom“, tvrdí úspešný slovenský architekt Alan Prekop. Skúsenosť a rôznorodosť projektov, s ktorými sa za svoju prax stretol, ho mnoho naučili, niekedy postavili pred náročnú úlohu a niekedy zase vyčarili úsmev na tvári. Svoju profesiu má rád a naplno sa jej venuje už od skončenia štúdia na STU v Bratislave. Pôsobil v ateliéroch GutGut a Martin Skoček, kde spolupracoval s viacerými zvučnými menami z tejto oblasti.

Ako rodák z Bratislavy pozoruje vývoj miest, aj toho, v ktorom vyrastal. Súčasnú transformáciu, ktorá sa vo verejnom priestore deje, vníma ako dobrú a modernú zmenu. „Treba ale na verejných priestranstvách ďalej pracovať“ ako tvorca a profesionál vidí možnú revolúciu ešte v doprave či komunitných centrách. Kriticky konštatuje, že automobily sú stále v mnohých mestách nadradené. Moderná architektúra by do budúcnosti mala zohľadňovať aj iné možnosti prepravy. Ako nazerá na svoju prácu a čo je pre neho v tejto profesii stále výzvou si môžete vypočuť aj v rozhovore.

Záujem o verejné dianie

O peknej slovenskej architektúre a dizajne vám pravidelne prinášame informácie a novinky. Architektov a dizajnérov veľmi teší záujem zo strany laickej verejnosti. Prejavená pozornosť sa odzrkadľuje aj na moderných riešeniach, s ktorými odborníci prichádzajú. Moderné a pokrokové nápady tak môžu následne ponúkať ako niečo nové, netradičné a hodnotné pre širšiu spoločnosť.

Architektúra a dizajn si zaslúžia viac pozornosti aj intenzívnu debatu. Čo myslíte vy a ako nazeráte na túto profesiu? Inšpirujú vás nové trendy či vynaliezavé nápady šikovných architektov a dizajnérov zo Slovenska? Napíšte nám svoje názory do komentára. Budeme sa tešiť.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie