Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Drevená podlaha do kuchyne. Je to vhodná podlahová krytina?

Kuchyňa a drevená podlaha nejde dohromady?

Nie je to celkom pravda. Len si spomeňte na fotky starých kuchýň našich prababičiek.  Na zemi bola buď dlažba alebo drevené fošne. Z toho vyplýva, že drevo sa dáva do kuchyne od nepamäti, tak prečo by to malo byť teraz inak? Zvlášť v čase, keď je k dispozícii veľa moderných technológií a úprav. Z dreva je tak možné vyrobiť celkom odolnú podlahovú krytinu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Love Renovate (@loverenovate)

Prečo sme za drevenú kuchynskú podlahu?

Drevo je materiál, ktorý nestarne. Je prírodný, takže sa hodí do všetkých typov kuchýň, od moderných až po rustikálne a vidiecke. Má veľmi dlhú životnosť a na rozdiel od chladnej dlažby alebo neatraktívneho linolea miestnosť skvele zateplí a zútulní. Naviac má príjemne mäkký nášľap. A kde inde sa viac nabeháte než práve v kuchyni? 🙂

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Laura (@the_indigo_house)

Aspoň tri vrstvy

Podľa odborníkov na konštrukcii drevenej podlahy až tak nezáleží. Väčšinou je jedno, či ide o masív, alebo viacvrstvovú krytinu. Avšak platí, že vrstvené podlahy sú tvarovo stabilnejšie než masívy. Pokiaľ ide o tvrdosť dreva, používajú sa na výrobu rôzne druhy dreva, dokonca aj tie mäkké ako smrek či borovica. Trojvrstvové krytiny sa vyrábajú z drevín od strednej tvrdosti až po tie najtvrdšie, takže tu vlastne ani nemáte šancu sa pomýliť. Obľúbené sú predovšetkým buk a dub, ​​ale kvalitný je aj jaseň.

Vedeli ste, že pod drevenú podlahu môžete položiť aj podlahové kúrenie?

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucinda Mitra (@nest_twenty_eight)

Chce to starostlivosť

Počítajte s tým, že v porovnaní s laminátom, vinylom alebo dlažbou, bude drevená podlaha predsa len chúlostivejšia. Jej údržba však nie je o nič zložitejšia. Používajte výhradne prípravky určené na starostlivosť o drevené podlahy a dodržiavajte odporúčania výrobcu. Uvidíte, že potom sa budete radovať z krásnej drevenej podlahy v kuchyni dlhé roky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dinesen (@dinesen)

Aké prírodné materiály máte radi vy? Budeme sa tešiť na vaše komentáre a postrehy.

Barbara

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie