Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Talianski architekti vrátia kúpeľom Grössling niekdajší ,,šmrnc“

Z pomedzi finálnych tímov architektov (dve slovenské firmy, jedna talianska, jedna česká a jedna maďarská) oslovil porotu práve florentský projekt z ateliéru OPPS Architettura, ktorý nebol predražený, dbal na pôvodný plán budov, otváral arkády a spájal rôzne štýly cez skleníkový prekryv. Sofistikovane predelil kúpeľnú časť od knižnej, nakoľko sa renovuje aj oddelenie Mestskej knižnice a čitárnerevitalizuje sa park na Medenej ulici. Okrem veľkého plaveckého bazéna sa obnovia aj tri sedacie, pribudne vonkajší bazén, parná a fínska sauna, masážna zóna.

Plavecký bazén
Zdroj foto: ASB.sk
Knižnica
Zdroj foto: ASB.sk

Zohnať 14 miliónov na prestavbu síce nie je jednoduché, ale nie nemožné. Mesto Bratislava chce získať od investora 3 až 5 miliónov eur, časť pôjde z mestského rozpočtu a časť im prináleží od ministerstva životného prostredia. Prípadne môžu zobrať pôžičku aj od banky.

Vstup do knižnice
Zdroj foto: ASB.sk

Teplo na vykurovanie chcú získať z tepelných čerpadiel, využívajúce obnoviteľné zdroje energie a z kogeneračných jednotiek. So stavebnými prácami sa už začalo – konkrétne s jej strešnou časťou. Ako posledné návrh rieši saunový svet. Celý projekt by mal byť dokončený v roku 2025. 

Čo vy hovoríte na túto premenu? Na vaše komentáre sme zvedaví v diskusii pod článkom.

Domi.Ce

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie