Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Ako vybrať správny drez? TOP 5 materiálov pre vašu kuchyňu

1. Keramika

Hľadáte odolný materiál, ktorému nerobia problémy ani vysoké teploty? Siahnite po keramike. Báť sa nemusíte ani nárazov. Neprekvapia vás škrabance či iné chybičky krásy. Veľkým plusom je aj jeho jednoduchá údržba, vďaka ktorej bude vždy hygienicky čistý. Špina ostáva na povrchu a tak môže váš drez vyzerať ako nový aj po rokoch používania. Ba čo viac, v interiéri pôsobí veľmi elegantne a štýlovo.

2. Nerez

Časom overená klasika, tak by sa dal opísať nerezový drez. Prečo je taký obľúbený? Aj tento materiál je odolný voči znečisteniu. Káva ani ovocné šťavy na ňom nezanechajú žiadne stopy. Nerez nie je pórovitá a tak sa v nej nemnožia baktérie a neusádzajú nečistoty. Na ich čistenie môžete okrem klasických prostriedkov použiť aj ocot či kyselinu citrónovú. Rovnako ako pri keramike, ani drezy z nereze neprichádzajú časom o svoju pôvodnú farbu a vzhľad.

Tip od nás: Pri tomto type drezu určite nešetrite. Len kvalitný výrobok s dostatočnou hrúbkou odolá nárazom a iným poškodeniam.

3. Granit

Ďalším štýlovým materiálom, ktorý sa teší obľube, je granit. Na výber máte skutočne širokú škálu farieb, ktoré doplnia každý interiér. Pri správnej údržbe sa vyhnete aj škvrnám na povrchu. Ten, je antibakteriálny a preto plesne a baktérie nebudú mať žiadnu šancu. Tento materiál, ktorý pripomína prírodný kameň, je navyše odolný voči mechanickým aj chemickým poškodeniam.

4. Sklo 

Moderné a elegantné sú aj drezy s tvrdeného skla. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, prekvapia vás svojou odolnosťou. Vsaďte na kvalitné prevedenie a získate praktický a dizajnový drez, ktorého údržba vám zaberie chvíľku. Červené víno, káva ani cvikla na ňom nezanechajú ani stopu.

5. Kompozitné drezy

V tomto prípade hovoríme o materiáli, ktorý je taktiež vysoko odolný voči nárazu aj teplotným zmenám. Jeho prednosťou je ľahká váha. Pre mnohým môže byť finančne dostupnou náhradou granitových drezov.

Ktorý z materiálov by ste zvolili do vašej kuchyne? Dajte nám vedieť v komentároch. Sledujte aj ďalšie články plné užitočných rád.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie