Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Ako opticky zväčšiť priestor? TOP 5 tipov pre malé interiéry

1. Biela a bledá 

Zlatým pravidlom, ktoré nemôžeme obísť ani my, je použitie svetlých farieb v interiéri. Tie miestnosť nielenže opticky zväčšia, ale aj rozjasnia. Ani v malom priestore sa však nemusíte vzdať svojich obľúbených farieb. Ak chcete, vymeňte klasickú bielu či béžovú za jemné odtiene iných farieb. Vďaka tomuto kompromisu získate vzdušný dojem z interiéru a tešiť vás bude každý pohľad na stenu. Skvelé, nie?

Tip od nás: Na veľké plochy nedávajte výrazné vzory. To platí napríklad pri kobercoch. Aj tu voľte skôr jednoduchý vzhľad. 

2. Zrkadlo

Novinkou na optické zväčšenie nie je ani zrkadlo. Nebojte sa siahnuť aj po väčších kúskoch. Aj tu však myslite na pravidlo, že menej je niekedy viac. Doprajte si čas na výber toho správneho dizajnového zrkadla, ktoré bude na stene vyzerať štýlovo.

3. Pomôže aj umelé svetlo 

Ďalej si položte otázku, aké je osvetlenie miestnosti, ktorú chcete opticky zväčšiť. Aj umelé svetlo vám totižto môže pomôcť. Vyberte si také svietidlá, ktoré okrem dizajnovej funkcie rozžiaria priestor.

4. Všetko nepotrebné musí preč

Aby malá miestnosť pôsobila väčším dojmom, nehromaďte v nej nepotrebné zariadenie či dekorácie. Využívate každý kus nábytku? Ak nie, nenechajte ho zaberať drahocenný priestor u vás doma. Aby ste celkový dojem z miestnosti ešte vylepšili, nepreháňajte to ani s dekoráciami. Vyberte len niekoľko vkusných doplnkov a máte vyhrané. 

5. Zbúrajte stenu 

Ak sa nebojíte aj väčších stavebných úprav, môžete vybúrať priečku a vytvoriť tak otvorený priestor. 

Boli pre vás naše rady užitočné? Zdieľajte tento článok aj s vašimi blízkymi.

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie