Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

TOP 5 pracovných dosiek: Vyberte si ten správny materiál

1. Laminát 

Jedným z najpoužívanejších materiálov je laminát. Prečo? Na trhu nájdete široký výber farebných prevedení laminátových dosiek. Vybrať tú správnu, ktorá by doplnila interiér vašej kuchyne je preto veľmi jednoduché. Ďalším plusom je aj jeho cenová dostupnosť. Ak sa rozhodnete pre laminátovú pracovnú dosku, získate vodeodolný povrch s ľahkou údržbou. Nevýhodou môže byť fakt, že prípadné škrabance alebo ryhy z takejto dosky len tak ľahko neodstránite. 

2. Keramika 

Keramický obklad vyzerá v priestore elegantne a štýlovo. Pri tomto materiáli sa nemusíte báť škrabancov a iných povrchových chybičiek krásy aj po rokoch používania. Ich čistenie je rovnako veľmi jednoduché. Keramika je navyše odolná voči mikroorganizmom, vysokým teplotám aj UV žiareniu. Mínusom môže byť jej krehkosť. 

3. Drevo

Mnohí sa tomuto materiálu vyhýbajú. Jeho vzhľad však vo vašej kuchyni dokáže zázraky. Interiér dokonale zútulní. Je pravdou, že o tento prírodný materiál sa musíte starať vo väčšej miere ako pri iných. Ľahko ho môžete poškrabať či poškodiť horúcim hrncom. Výhodou však je, že v takýchto prípadoch viete pracovnú dosku z dreva prebrúsiť, natrieť a bude opäť ako nová. Ak jej venujete dostatočnú starostlivosť, môžete sa z nej tešiť bez zbytočných starostí.

4. Betón

Čoraz viac obľúbená je aj pracovná doska z betónu. Jej „surový“ vzhľad dokáže doplniť zariadenie akejkoľvek kuchyne a povzniesť ju na vyšší level. Aby zvládla všetky záťažové testy, ktoré ju pri varení čakajú, je špeciálne brúsená a povrchovo upravená tak, aby na nej neostávali nečistoty. Tento odolný materiál je však pomerne ťažký a preto je nutné myslieť na pevné základy, na ktoré betónovú dosku položíte. 

5. Kameň 

Opäť ide o veľmi odolný materiál. Za jeho krásny vzhľad, jednoduchú údržbu a odolnosť si ale musíte priplatiť. Získate štýlový prírodný materiál, ktorý oživí vašu kuchyňu a nestratí nič zo svojej krásy ani po rokoch. Jeho čistenie vám taktiež nebude robiť vrásky na čele.

Pre ktorý materiál by ste sa rozhodli vy? Napíšte nám do komentára. 

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie