Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

TOP 5 rastlín, ktoré vybrať do vašej urban jungle

1. Monstera deliciosa

Najväčšej obľube sa teší Monstera. Pre to, aby ste si jej exotický vzhľad užívali aj u vás doma, stačí, keď ju zalejete približne raz do týždňa a necháte v polotieni.

Vedeli ste, že? Monstera má mnoho druhov, ktoré sú rovnako krásne. Z mnohých spomenieme Monstera pinnatipartita alebo Monstera adansonii. Stačí si len vybrať.

Monstera
Zdroj foto: Photo by Charlota Blunarova on Unsplash
2. Pilea peperomioides

Pilea peperomioides si vás získa nádhernými listami. Aby ale rástli pekne a pravidelne, nezabúdajte rastlinku na slnku pravidelne otáčať. Namnožiť ju môžete jednoducho odrazkami vo vode. Tak len smelo do toho, aby vaša džungľa prekvitala.

Rastlina na stole
Zdroj foto: Photo by Matheus Kohler on Unsplash
3. Ficus lyrata

Tejto rastlinke stačí svetlé miesto a pravidelné zalievanie. Pri správnej starostlivosti sa vám odmení nádherným vzhľadom, ktorý dokonale doplní vašu mestskú džungľu.

Rastlina na stolčeku pri posteli
Zdroj foto: Sentelia on shutterstock
4. Ensete ‘Maurelii’

A čo by to bolo za džungľu bez banánovníka? Nebojte sa ho ani v interiéri. Doprajte mu dostatok svetla a vody a bude sa mu páčiť aj vo vašej obývačke.

5. Sukulenty

Ako kontrast k rastlinkám s veľkými a výraznými listami, zvoľte aj menšie, no rovnako zaujímavé sukulenty. Je len na vás, ktorá z týchto nenáročných rastliniek si nájde miesto u vás doma. Na výber máte množstvo tvarov aj farieb.

Sukulent
Zdroj foto: Photo by Kara Eads on Unsplash

Máte u vás doma niektorú z týchto rastlín? Napíšte nám do komentára, ktorej sa u vás darí najlepšie.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie